Kako se aktivno naučiti angleščine
Pozdravljeni !
Lepo prosim, pomagajte mi z nasvetom.
Poskusila sem s tečaji,ampak to ni obrodilo pravih sadov. Znanja angleščine imam zadosti, manjka mi le tisti preskok, da začnem govoriti. Ko moram kaj uradno povedati imam ponavadi tremo in se potem zadeva samo zakomplicira. Pet minut zatem pa točno vem kako bi morala nekaj povedati. Se pravi, besedi zaklad imam tudi slovnica mi ni tuja.
Problem je v meni, ker imam kompleks da ne znam dosti dobro, da se mi bodo smejali in potem avtomatično dobim tremo in posledično problemčke pri pogovoru.
Kako naj premagam ta preskok?
Prijatelj mi je svetoval naj začnem več brati, po možnosti naglas, druga kolegica mi je svetovala naj pojem angleške pesmi,…
Kaj predlagate vi ?
Vsem hvala za pomoč in nasvet.
Maja
Lepo pozdravljena,
sicer ne vem, koliko si stara, ampak a si pomislila na kaksen tecaj v Angliji???
Ce ni dovolj denarja za kaj podobnega, gres na kaksne mednarodne kampe, ki jih
je polno in so vsi dobro sofinancirani, samo malce se je treba razgledati naokrog..
In imas tam folk iz cele Evrope, pa ti je skupni jezik anglescina. Ce ne maras iti,
zakaj bi se potem rada ucila.
Kdo se bo pa smejal??? A ce v Sloveniji govoris; pa saj nimas s kom.
A se bo tujec smejal??? Kje a tukaj pri nas, ali ko bos ti zunaj?
a) tisti, ki bo pri nas, ali pa anglez v Franciji, mu kaj takega na misel ne bo prislo, ker sam ve, kok je tezko govoriti tuj jezik
b) ce bos pa v tujini govorila anglesko, bos na istem kot drugi, ce bo pa to Anglija, so pa tujcev navajeni
Ce se bojis, da bi se “smejal-i” (oprosti, ker se obesam na to), si najdes nekoga, s komer se bos pogovarjala sama…
Zdaj, jaz sem predvideval, da si stara tja do 25 let, brez otrok, pa tudi, ce ze redno delas, je vedno cas kam iti za 2-3 tedne, ce si to zelis.
Ce bi bila fant, bi rekel, spij eno pivo, pa bo :))
Lahko si pa najdes tudi kaksnega angleskega fanta.
Glede na to, da je s puncami tam podobno, kot v Avstriji, ne bi imela miru…
Napisala si samo, da si bila na tecaju, nic pa kje. A to pri nas?
Ja vem, imam prevec casa, se trenutno ucim, pa dam zraven se kaksen nekoristen nasvet :))
moj nasvet. Nikar ne meči stran denarja za razne tečaje. Sam sem že kar nekaj potoval. Pred tem sem obiskoval tudi tečaj angleščine v tujini. Na tečaj se nisem naučil skoraj nič, da ne govorim koliko denarja sem dal.
Glavna šola ti je komuniciranje. Imam kolega, ki se je učil v osnovni in srednji šoli angleščino, pa se je komaj kaj zmenil. Nato je šel za nekaj časa v tujino in po 4 mesecih se je naučil toliko kot prej v 4 letih.
gliha, tale forum je tok obiskan, da se mi zdi, da si lahko dajeva nasvete samo en drugeamu :)))
kot si rekel.. nima smisla denar za tecaje.. gres ven, tam pa zenske itak govorijo potem anglesko, pa sploh nimas izbire, razen ce si res res lep :))
Forum je zaprt za komentiranje.