kako se…
pokaže alergija na KML? Mogoče se vam tole moje vprašanje zdi čudno, vendar ne vem… Na mojem sončku ne opažam nobenih očitnih sprememb, vendar sem iz pediatrične, kjer sva bila pred tremi meseci zaradi povišanih jeternih testov, dobila izvid, da je alergičen na KML, kar je pomenilo najprej zame popolnoma prekinjena prehrana s KML (in vsemi njegovimi stranskimi produkti), ko pa mi je od vse sekirancije (familijarno in moje) zmanjkalo mleka, sva preklopila na pregomin, za katerega sem seveda šla iskat recept na pediatrično – na oddelek gastro…, kjer je tudi ležal… kakšne probleme sva imela z uvajanjem pregomina rajši ne bom razpravljala, vendar tudi po pregominu ne opažam nobene bistvene razlike na njegovi koži oziroma v njegovem obnašanju… torej sem čudna ali…
lp
MCMLXXIV
p.s. kljub vsemu dosledno uporabljam pregomin in nič drugega, saj se bliža šele 4 mesecu…
Pri mojem sinu so se od 3. meseca dalje pojavljale krvave nitke v blatu, po 6. mesecu pa še težave s kožo – suha koža na komolcih, ramenih, po nogah, rdeči flekci po trebuhu sestavljeni iz drobnih pik…
Tri tedne sva na strogi mlečno-jajčni dieti, ker ga še dojim. Krvavih nitk v blatu več ni, s kožo pa so še zmeraj problemi.
Kožna testa sta pokazala alergijo na KLM in jajca.
no, da razložim, meni ni nihče povedal, da bodo delali tudi teste na alergijo, res pa je, da so mu vzeli na dan po 4 ampule krvi – tri dni zapored…
glede na to, da ne opažam nobenih sprememb ne prej, ne sedaj, mi ni jasno, ali se alergije prikažejo samo na ‘koži’ ali še kako drugače…
kot sem napisala, na pediatriji je pristal zaradi povišanih jeternih testov in visokega števila bilirubina oz. hiperbilirubinemizacije (upam, da sem prav napisala)… na koži namreč jaz nisem opazila nobenih sprememb, niti v blatu (moram napisati, da je to moj drugi otrok)…
delali so mu test tudi na jajca, vendar naj bi bila vrednost pod 0,35 tako da mi niso dejali nič glede diete na podlagi jajc oz. sedaj je tako ali tako na pregominu…
torej, vprašanje je: ali se alergija pokaže tudi drugače (očem vidno) ali samo kot AD…
lp
MCMLXXIV
Pri moji hčerki se je alergija na KML najprej pokazala kot krči – od starosti 2 tednov do dveh mesecev in pol. Velikokrat je kakala zeleno, imela vetrove, če sem ji dala roko na trebuh, je notri vse kar brbotalo. Pozneje se je razvil atopični dermatitis, prebava pa se ji je uredila, čeprav ima zdaj pri dveh letih še vedno pogosto vetrove.
sedaj pa še eno vprašanje; kako se vidi atopični dermatitis? marsikomu se bo to vprašanje zdelo butasto, vendar res ne vem… včeraj oz. predvčerajšnjim zvečer se mu je na levem liču pokazala rdeča pika z belo sredino (če povem po domače, kot bi ga nekaj opeklo, ampak sem 1000% da ga nič ni), ki je vidna še danes. Ali je to, to?
Hvala za vaše odgovore,
MCMLXXIV
AD se lahko kaže na različne načine: koža je lahko suha, luskasta, hrapava, odebeljena (kot usnje), lahko se pojavijo drobne rdeče pikice, mozoljčki, rdeči fleki, trdovratni temenci na lasišču, če si otrok razpraska kožo, lahko pride do ran, ki se lahko tudi gnojijo… No, tole je imela naša mlajša, mogoče bi se našlo še kaj.