Najdi forum

zdravo!

takšne tematike na to temo je verjetno že nekaj, pa kljub temu. Zanima me kako bi se spoprijeli/ste se z naslednjim izzivom:). Imam fanta,imava skupen šport. Ugotavljam, da sem preveč navezana nanj (čustveno, socialno) in bi rada postala bolj samostojna. To sem ugotovila v zadnjem času, ko sta sta v našo družbo vključili še dve punci. Sama se z njima ne morem poklopit. Najprej, ker imam občutek, da je ena izmed njih prijetna mojemu fantu- v meni se je vzbudil nek strah kaj če….mu bo postala zelo všeč ali pa mu je že (Npr. imam kolegico, ki si je našla novo družbo,njen zdaj bivši fant-sicer sam brez svoje druže-je hodil z njo v to družbo, ona pa si je v tej družbi poiskala novega fanta) Poleg tega pa mi ne ustrezata, ker sta žurerske, sama pa ne maram pijančevanja, in zeloo družabne. Meni pa res ni do druženja. Sem preveč ljubosumna? Sem mu enkrat omenila, da imam občutek da mu je všeč in je čiissst ven padel, da sem bolestno ljubosumna in da ima mene…Očitno imam strah pred zapuščanjem? K temu verjetno pripomore tudi moja ne preveč visoka samozavest(finančno še odvisna od staršev,nimam svoje družbe,). Ampak imam kar nek občutek v sebi naj bom bolj zadržana,previdna. Vleče me k izolaciji.

Zanima me kaj delate kar vam daje občutek vrednosti, samostojnosti,samosvojosti…kako si jo pridobiti? Naj si poiščem povsem svoj nov hobi?
konstruktivna mnenja dobrodošla:)

Spoštuj se takšna, kot si in se ne spreminjaj na silo. Če si bolj mirna in ne maraš bučnih žurk, je to tvoja prirojena narava, verjetno boš vse življenje takšna, te bodo določene stvari odbijale ali pa boš sodelovala v njih ponarejeno. Tudi ne zanemari svojega instinkta glede fanta, čisto možno, da mu je ena teh žensk res všeč, kar pa ti seveda ne bo priznal. Občutek lastne vrednosti pridobiš, ko si kar si in ne igraš več zaradi drugih. Poiščeš pač ljudi, ki so ti podobni, kjer se počutiš domače in prijetno.

Meni se zdi fajn, da imata s fantom skupen hobi, saj vaju tudi to zbližuje. Nič pa ne bo narobe, če boš našla še dodaten hobi, ki bo samo tvoj. Si razmišljala, da bi se vključila v kakšno prostovoljno delo? To ti bo hkrati tudi dvignilo samozavest, ko boš videla, da si sposobna narediti kaj koristnega tudi za druge.

Glede tistih deklet – imam občutek, da malo zaničljivo gledaš nanju, ne samo sumničavo. V resnici sta lahko zelo fejst punci, samo spoznati ju moraš. Ne se na vse kriplje branit druženja, saj ni treba, da tičite 24 ur na dan skupaj. Odpri se za druge ljudi, boš prijetno presenečena, in ne sodi jih na prvo žogo. Mene so bili tudi vsi žuri polni, za vikende sem hodila domov samo obračat, sem pa bila tudi prostovoljka, na primer (zato ti tudi svetujem, da se mogoče lotiš tega), veliko delala, pridno varčevala … če bi me kdo sodil samo po tistem, kar sem počela za vikende, bi pa seveda izpadla najhujša brezveznica.

New Report

Close