Najdi forum

Bi ti res rada dala kakšen uporaben nasvet in sem šla še enkrat, bolj natančno, brat tvojo izpoved. Ostala sem brez besed, ker kakšne “instant” rešitve za tvoj problem ni. Samo malo za razmislek: še danes si očitaš, da si naredila napako, ker si – sama še otrok – imela otroka. Da bi “popravila napako”, da bi se odkupila, si se svoji starejši hčeri pustila izsiljevati. Otroci pa dobro dojemajo naše čutenje in naše strahove. Z izsiljevanjem se je tvoja hči hotela prepričati, da ni napaka, ampak tvoj ljubi otrok. Ti pa si brez potrebe imela slabo vest in ji s tem, da si plesala po njeni muziki, vedno znova dokazovala, da je ona vendarle samo “napaka”. Prepričanje, da si ti slaba mati, je zraslo v njej, ker je presodila, da se s svojim popuščanjem odkupuješ pred njo (zakaj neki le?!). A vendarle je to dekle v sebi ranjeno, saj sicer ne bi ravnala tako otročje in egoistično.

Poskusi z odkritim in resnim in mirnim pogovorom. Gotovo bo potrebno veliko pogovorov. Če je tisti tvoj novi partner res taka “terna”, ti bo pomagal zdaj in ti stal ob strani (ga ne bo treba pustiti). Po pravici povem da malo dvomim v to – ampak pusti se presenetiti. Jaz se včasih, ko gre za zelo resne pogovore z mojim (sicer neproblematičnim sinom, ki pa vseeno misli, da je pametnejši od svoje mame), kar za računalnik usedem in mu napišem svoje misli. Poskusi navezati enakovreden odnos, v katerem se ti ne boš počutila kar naprej nekaj kriva, ona pa odrinjena. A enostavno in hitro ne bo šlo, na to bodi pripravljena.

Bolj enostavno in hitreje je, če jo postaviš pred vrata. Jaz to ne bi mogla, zate pač ne vem, ker te ne poznam. Naj bodo te misli dobronamerno vzete in lep pozdrav!

Hvala za vzpodbudne besede, marsikaj še moram napisat (ker me nekateri obsojate) V zakonu sem bila 11 let z maminim sinčkom zraven tega še razne žaljivke, poniževanja in ne nazadnje sem dobila po 6 letih vse na krožniku za starejšo hči. Sedaj pa vam še lahko povem. da sem se s hčero pogovorila – tako, da je sedaj koza cela in volk sit.
Hvala vsem in
lep prijeten deževen dan, res pa je , da moji hčeri obožujem in zanju bi naredila vse – morda sem res tudi plesala tako kot je ona igrala, bom pa se potrudila, da do tega ne bo prišlo pri mljaši.

Meta
Hvala zelo lepo si napisala – tako je tudi bilo

LP

New Report

Close