kako preživeti bolečino
V mojem življenju se je zgodilo nekaj … Ni lahko samo pisati o tem, vendar se želim izpovedati in dati vsaj nekaj svoje bolečine iz sebe …
S partnerjem, s katerim imava dva otroka, sva se razšla, ker me je varal. Varal me je z mojo sodelavko (ki je poročena), za to ni nobenega dvoma (že sms-ji so povedali vse: v njih sta si izpovedovala ljubezen, pogrešanje itd. itd.). S fantom sva se razšla, spakirala sem mu stvari takoj, ko sem se prepričala. Šoku, ki je sledil, po vsem tem odkritju, pa je sledil še drugi …
Moj partner je postal zelo dober prijatelj sodelavkine družine. Veliko se družijo. Sodelavkin mož očitno verjame svoji ženi, da sem jaz »bolestno« ljubosumna, da je pri nas »nevzdržno«, jaz sem »grozna« žena in mati … vse najslabše. Naj povem, da sva imela s partnerjem težave, vendar je bil on tisti, ki jih ni želel reševati (saj nima smisla razlagati, koliko energije sem vložila v najin odnos in kaj vse sem dobila nazaj…). Moj fant je torej žrtev v vsej tej situaciji in onadva sta se, po njenih besedah celo dobivala, vendar zato, ker je potreboval tolažilne besede, nasvete … Ta sodelavka je zelo družabna, pozna veliko ljudi (jaz sem tiha, mirna, bolj vase zaprta) … na videz je sicer prijazna in vedno nasmejana, vendar jo poznam, ker sem nekaj časa delala z njo … o vseh vse ve … prva je, da nosi slabe novice naprej, že takrat se je lagala tako, da je na koncu sama sebi verjela. Da bi zdaj sebe oprala, zdaj na veliko razglaša slabo o meni … Nekaj takšnih besed mi je prišlo na uho in res ni lahko niti popolnoma vseeno, da trosi lažnive intimnosti iz mojega življenja .. Res mi je težko, ko večkrat vidim »poglede« drugih sodelavcev, nekaterih njenih oz. njunih prijateljev … Vem, da moram vse skupaj pustiti za sabo, vendar je težko, ker se dnevno videvamo. Poleg tega – pa živimo še v istem naselju, zelo blizu.
Primer, kaj doživljam. Zadnjič je bivši partner pripeljal otroka domov in je bila zunaj tudi sodelavkina družina. Ni me niti pozdravil niti pogledal, ruzaka dobesedno vrgel na tla in odšel … k njim, ki so bili nedaleč stran, kjer so se seveda skupaj »posmihali«. Po drugi strani pa je tako »sluzast«, ko se z mano pogovarja po telefonu (kako si?; te lahko vprašam?; mi dovoliš?; …) Kako se lahko tako obnaša, če ne zaradi otrok????!!!!!!
Zanima me kako najbolj konstruktivno reagirati.
Jaz ti pa pravim,nikamor ne pokaj,kaj si jima ti naredila.Zavoljo otrok se ne obremenjuj s takimi pritlehnimi tvojega bivšega.Jaz bi na tvojem mestu,ko se boš morda soočila s tisto kačo vpričo drugih samo vprašala:”Ti, a pri tebi pa kaj bolje opravi kot doma?” Pa saj skoraj nima smisla mešat drek,ki smrdi.Morda bo prismrdelo tudi do njenega moža.Ko ti pripelje otroke,pa ponosno dvigni glavo in se posveti svojima otrokoma.Res te razumem, da ti je hudo,samo rabiti energijo za take “norce” pa res nima smisla.
Pozdravljena,
Praviš, da se ti posmehujejo. Jezusaaaaaaaa Marija, kaj te briga, glede tega bi se lahko samo TI hihitala, ker je njen mož nerazgledan in ima skurbano ženo (oprosti na izrazu).
Zavedaj se, da samo slabši od tebe se ti smejijo v obraz, tisti, ki imajo kanček možgančkov se sigurno ne bi posmehovali. Verjemi mi.
Tudi pri meni je bila zadeva skoraj ista, in ti povem, da so mi naredili tako trdo kožo, da se sploh več ne sekiram za NIČ.
Samo pri meni so bili sosedje, ki so se radi posmehovali, sedaj jim se vse vrača in se lahko jaz posmiham njimi. Ampak nisem ta oseba, da bi drugem jamo kopala, kot so kopali oni men oz. najinem zakonu.
lp, in imej trdo kožo in drži se!