Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Kako poteka gastroskopija in jemanje histološkega vzroca v dvanajsterniku?

Kako poteka gastroskopija in jemanje histološkega vzroca v dvanajsterniku?

Lep pozdrav vsem!

Naslednji teden me čaka gastroskopija in jemanje histološkega vzorca v dvanajsterniku. Ta vzorec mi bodo vzeli z namenom, ker lahko s pregledom tkiva ugotovijo alergijo na gluten oziroma ugotovijo, da alergije ni – tako nekako mi je razložil zdravnik.

Zanima me, če je že kdo imel ta poseg in kako zgleda? Rada bi tudi kaj več izvedela o tej preiskavi.

Sem bila jezna, ko sem bila na gastroenterološkem pregledu zaradi mojih težav (kronična driska in hujšanje). Zdravnik ni mogel ugotoviti nič natančnega, namesto da bi iskal vzrok mojih težav, bo sedaj iskal, česa nimam npr. alergija na gluten. Sem ga seznanila z rezultati testiranja po bioresonančni metodi, pa ga ni preveč zanimalo. Vedno znova imam občutek, da je uradna medicina pri kroničnih težavah precej nemočna.

Lp

Pozdravljena!

Gastroskopija ni nič posebnega, malce je zoprna ampak ni hudega.
Glej, da boš res na tešče, drugače se lahko zgodi, da boš bruhala. Malo ti našpricajo grlo in nato ti porinejo cevko (s kamero in kleščami za odvzem brisa) čez grlo, v bisvtu moraš to malo pogoltniti, da greš lažje čez. Potem pa pač potiskajo cev notri in na monitorju gledajo ter odvzamejo bris seveda, če tkivo sumljivo oz pri tebi ga bodo zato, da ugotovijo alergijo.
Ne boli tako zelo, je pa tečno in skoz se ti dviguje, ko pa je mimo takoj pozabiš.

Brez skrbi in le pogumno.

Srečno!

Kako je šlo?
LP,
nasja

New Report

Close