Najdi forum

Pozdravljeni,
pišem vam, ker me zelo skrbi usoda moje sestre (30 let). Že precej let nazaj je začela hoditi z nekim tipom, ki je deloval zelo neresno in neodgovorno. Njuna zveza je izgledala tako, da je on samo gledal, kako bi čim manj delal in čim lepše živel na njen račun – ne samo, da sam ni nikoli nič prispeval, saj je svojega minimalca v celoti zapravil za cigarete, kave in pijačo. Poleg tega se je ves čas obnašal kot da je ona njegova druga mama in pričakoval, da ga bo “pedenala” iz vseh strani, kot je to počela prva (na žalost je to v veliki meri tudi dosegel).Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj sestra vztraja z njim, ko pa je sama lepa, pametna (ja, verjamem, da bo ob napisanem marsikdo podvomil o slednje, ampak dejstvo je, da je na drugih področjih vedno izstopala) in dobrega srca – skoraj sanjska ženska, bi rekla (če izpustimo to, da zna biti včasih malce nervozna, kar pa je verjetno delno tudi posledica okoliščin). Njegov odnos do nje se mi je že od začetka zdel nedopusten, poleg tega pa me je skrbela tudi njegova velika ljubezen do alkohola. Sestri sem sicer povedala svoje mnenje, a z njim nisem hotela biti vsiljiva, saj sem upala in verjela,da ji bo slej ko prej postalo jasno, da to ni moški zanjo in ga bo zapustila. Žal se je nadaljevalo drugače, saj je v nadaljevanju s tem človekom zanosila. Po pričakovanjih, ji ne v nosečnosti, ne v prvih, težkih mesecih po porodu ni stal ob strani (očetovski dopust je v celoti izkoristil za pijančevanje s kolegi). Da pa je stvarše hujša, je sestra čez par mesecev odkrila še, da jemlje tudi kokain!! Groza! Seveda je bila zaprepaščena in skrajno jezna nanj ter je na sodišču zahtevala izključno skrbništvo, ki ga je tudi dobila (hvala bogu).Težava pa je v tem, da moja sestra očitno misli, da je vseeno bolje za otroka, če kljub vsemu vpraksi funkcionirajo kot družina, zato tako sedaj tudi je (izvzemši to, da tip spi spet doma pri mami). Celo tako daleč so šle stvari, da vsi skupaj skoraj vsak dan hodijo na kosilo k NAJINI mami. Otrok je nanj vsak dan bolj navezan, meni pa se smilita oba s sestro. Rada bi ji rekla, naj bo pametna in čim prej prekine stike z njim (kar bi zagotovo naredila, če v igri ne bi bilo otroka), po drugi strani pa razumem, da ga ne želi prikrajšati za očeta, pa če je še tako klavrn. Vsak dan razmišljam o tem in ne vem, res ne vem kaj ji reči. Upam, da mi boste pomagali urediti misli, ker nočem samo pasivno opazovati kako se moji dragi sestri življenje sesuva v prah in pepel.

verjetno obstaja. povprašaj na PUM strokovne delavce, kam to pelje. za laike je to težko razvozlati.

eno je jasno, vzor sinu ni, če jemlje te stvari. dobil bo zaupanje otroka, kaj pa, če bosta kdaj sama? samo upaš lahko, da bo vse v redu. pa še k tvoji mami na grbo ga vabi. sestra je odvisna od onosov, mamo pa izkorišča. oba sta za pospravit podstrešje.

Vsak je svoje sreče kovač…

Ne vem če res lahko kaj storiš, ker sestra ne deluje razumsko ampak jo vodijo (irealna?) čustva.

New Report

Close