Kako pocivati ?
Zdravo punce
jaz nimam mira po IUI, pa me zanima ,kaj se steje k pocivanju? ali moram samo lezat, ali sploh lahko cistim, kolesarim, se sprehajam….?????
Namrec hodim v sluzbo, sicer ne delam fizicno, sedim za racunalnikom , se sprehodim do druge pisarne, in ko pridem domov, moram obesit perilo, pa skuhat, sa posesat, prah pobrisat. itd. Ali sploh lahko kaj delam od tega , saj ciscenje in kuhanje ni neko tezko delo, malo telovadbe !!! ???
lp
Hana
Kopalnica je idealna – za pretegniti se. Pa prah brisanje prahu tudi (a ne uporabljas Pronto proti prahu? 🙂 Perilo – sej ves – sklonim se dol,. stegnem gor, cisto nic ne napenjam trebusnih misic…
Draga Hana – nocem te strasiti; ko sem jaz po laparoskopiji vprasala mojo ginekologinjo, kaj je za ginekologe pocivanje – je rekla – pasiven dopust. Prah naj pobrise mama, tasca, moz ali priajteljica, lahko tudi ostane. Srajce si lahko moz kupi nove, ce jih ne zeli sam zlikati. Hrana pa – ali naj te pelje ven, ali pa naj on kaj skuha.
Sedenje za racunalnikom (hvala enako) – v prisilni drzi ne omogocas prekrvavitve celega telesa.
Razvajaj se, misli na kaj lepega.
P.S. Ufff- a sem tecna?
Hana-
meni so rekli, da moram shujsati. Pa sem protestirala (ker nisem tako zelo debela, mam pac nekaj prevec 169 cm -80kg, konfekcija 42/44), da poznam eno, ki tehta vec kot 100 kg pa je zanosila in rodila brez tezav.
Ves , kaj so mi rekli – ja, ampak gospa je zdrava. Vi pa ne. Jaz pa v luft – kako nisem zdrava, valjda sem. In Alenka je odgovorila – ce bi bila, potem se ne bi midve tukaj pogovarjali.
Ajda :)))))
Kdaj gres na IVF?
ja prav imas, saj vem da ne delam prav, ampak se vedno si dopovedujem da sem zrdrava, da pac z mano ni nivc narobem , da je pac zdaj cas ko ne zanosim.
Jaz pa imam problem, oz. vsak mi rece da sem presuha (170 cm 53 kg), vendar jez mislim da sem cisto ok.in da kg. nimajo veze z zanositvijo. Kako se naj zredim, ce pa imam v sluzbi taksen stres.
lp
h
Hvala za tvoj nasmešek:))) Tako je že bolje.
Tale tetica A. je pa včasih res netaktna. Eno podobno srečanje sva enkrat imeli tudi midve in nama je pritisk dvignila do pokrova, tako da sva en drugega mirila, da ni bilo škode:))))) Vendar je to že za nami, a ne?
Veš, Emi, nora kakor sem še vedno upam, da mi ne bo treba it, saj se sedaj filam z Matičnim mlečkom ( še vedno je bljak) in sem imela ta ciklus po dooooolgem času tako šolski primer ovulacijske sluzi, da mi je upanje močno zraslo in sedaj že mal sanjam, da nama je ratal.
V kolikor pa ne bo uspelo greva pa naslednji ciklus na transfer zmrznjenčkov, ki naj bi ga po mojih izračunih delali nekje od 16-20/10.
Pa pa
Preberi dobro tvoj zadnji stavek in se zamisli! Stres (v službi) je eden izmed glavnih psihičnih dejavnikov, ki negativno vplivajo na zanositev. Tudi dr. Pušenjak je že o tem večkrat pisal, stresa sicer medicinsko ne znajo izmeriti, zato pa v izogib le-temu dajo bolniški stalež.
Jaz sem se odločila tako; skozi prvi IUI bom šla brez bolniške, da vidim, kako zadeva sploh poteka oz. da vidim koliko je laufanja gor-dol. Že danes ugotavljam, da se mi zato komplicirajo zadeve v službi (ker delam s strankami in moram vse skupaj prenaročati, glede na datum, ki ga sproti dobim na GK) – posledično sem zato še bolj živčna in raztresena… Skratka v kolikor bo ta IUI neuspešen, grem naslednjič na bolniško od 1. UZ dalje, pa če se svet podre!!!! Vedno sem dajala prednost službi, čas je da začnem misliti nase!!!
LP, Andreja1
Oh, midve z Alenko sva se vedno krasno zabavali. Do mene je bila zmeraj cool.
Je pa vcasih direktna (ampak, sej mi je to ljubse) in zivljenska. A ne bi bilo super, ce bi ti ratalo? Drzim pesti!
Hana – a sem v tvojem postu zasledila stres?
Hmmmmmmmmmmm – a nisi zasledila, da je stres lahko razlog?
Drugace pa – s kg se nima smila obremenjevati… Ampak – ze mam izbran kostim, ko bom malo shujsala :))))
Depresije pa tudi ne bom vec tko zganjala, obljubim.
Hana
Jaz tudi nisem bila za počitek po IVF. Ampak sem kar delala in delala in tako je bilo pri prvem in drugem poiskusu iVF. Nato je bilo vse neuspešno. No tretjič po IVF. sem se pa za moje dobro odločila, da bom strogo počivala in sem celo bila pripravljena za ležanje v bolnišnici, ker sem tako bila prepričana, da bom pridno počivala. In res sem šla po IVF. v bolnišnico se počivati in na srečo se je moj zlati pikec primil tako, da je dokazano, da počitek veliko pomeni po vseh teh postopkih. Naj večjo napako delaš, ko obešaš perilo ne bi smela tega delati..
Obešanje perila je zelo nevarno za takšne postopke, ko si že noseča ni priporočljivo obešanje perila. Pa daj Hana malo potrpi se ti bo obrestovalo kot meni. Jaz sem isto takšna, da bi rada vse sama naredila kljub temu, da sta mi mož in hčera vse naredila sama, ampak jaz posilena moram to narediti jaz, če ne ni dobro. Ampak, ko vidiš, da ti že tenko piska kot meni in že 3. poiskus se pa malo zamisliš in riskiraš samo zase počitek. Tako, da sem bila pustila vse pri miru pa, če bi hodila po prahu. TAKO JE! Želim ti velikoooooooo počitka in saj veš, da nam moraš sporočiti, da ti je uspelo MORAŠ! VELJA???????
Lep dan še naprej
Doroteja
Ravno prej sem malo brskala na forumu ginekologija in porodnicarstvo. Zasledila sem vprasanje, ce mora zenska po IVF pocivati. DR Pusenjak je odgovoril. da ne rabi lezat, da naj miruje,se normalnoo giblje.Posebaj je poudaril, da lezanje oz pocivanje nima nobene vez e s tem, da se zarodek prime,(da zanosis), pocivanje in lezanje je pac potebno zaradi ostalih komplikacij ki lahko nastanejo.
In kaj pravite na to?
hana
Draga moja!
Počivaj, počivaj, počivaj, pa če je še tako hudo!
Kar korajžno stopi k svojemu zdravniku in naj ti predpiše bolniško. Jaz sem po ET ležala, nisem mignila s prstom – mož mi ni dovolil! Pa še vsakič, ko sem šla v nosečnosti na pregled, so mi zdravniki zabičali: “No, in zdaj boste tri tedne samo počivali – 1,5 ure dopoldne (na levem boku), 1,5 ure popoldne (spet na levem boku)! Vmes se pa lahko obrnete na desni bok!”
Ni bilo lahko, vendar se je splačalo potrpeti! Če že damo vse skupaj skoz zato, da bi imeli otročke, res mislim, da ni težko malo potrpeti. tudi jaz sem drugače hiperaktivna in sem bila zelo nesrečna, ko sem videla, da prah ni pobrisan, da ni posesano tako kot bi moralo biti, da o zlikanem perilu sploh ne govorim … Ampak, danes imam prečudovito punčko. Če želiš, ti pošljem slikico na tvoj mail, da boš videla, da se je splačalo potrpeti!
Aja, dr. Zorn mi je rekel, da lahko hodim vsak dan cca 20 minut – zmerno!
Ne lomi ga s kakšnim obešanjem perila, kolesarjenjem, likanjem …
POČIVAJ, POČIVAJ, POČIVAJ!!!!
Držim pesti!
Natasha