Kako “ne težiti” bivšemu
Ima tako zaposlitev, da je velikokrat odsoten več kot osem ur. In takrat sem pač sama za vse. Med nima pri tem nobene veze.
Tale bivši si bo ali pa ne bo ustvaril družino. To ni njena zadeva.
In predlagam to, kar sem videla na lastne oči, da deluje. Tako je ena moja kolegica počela in nisem mogla verjeti svojim očem, zakaj je z bivšim tako sladka. Ko sva se bolje spoznali, mi je razložila … da tako dela v svojo korist, v korist svojim otrokom in posredno tudi meša štrene za novi. Win Win Win, kaj je lahko še bolje …
Ima tako zaposlitev, da je velikokrat odsoten več kot osem ur. In takrat sem pač sama za vse. Med nima pri tem nobene veze.
In predlagam to, kar sem videla na lastne oči, da deluje. Tako je ena moja kolegica počela in nisem mogla verjeti svojim očem, zakaj je z bivšim tako sladka. Ko sva se bolje spoznali, mi je razložila … da tako dela v svojo korist, v korist svojim otrokom in posredno tudi meša štrene za novi. Win Win Win, kaj je lahko še bolje …[/quote]Bolje bi bilo lahko zgolj še to, da bi to počela, ko sta še živela skupaj pa stavim, da ne bi šla narazen… ampak takrat se ni dalo :/
Kako pa takšnega moškega prisiliti, da se ukvarja z otrokom ?
Uvodni post je napisala ženska in seveda vso krivdo za nastale težave pripisala moškemu, čeprav vemo, da oba partnerja, vsak na svoj način, pripomoreta k razvoju okoliščin in preoblemov.[/quote]
A dej no Robi…tlele o krivdi in nekrivdi ni govora….onadva sta šla narazen, konec zgodbe.
Problem je v njegovem odnosu do otroka, a ne?
Si kdaj videl otroka, ki ima očeta rad, ga čaka v upanju, da bo očka prišel, potem pa iz
minute v minuto ugotavlja, da očka (spet) ne bo… to je pač eden najbolj srce trgajočih prizorov
pod soncem. Ker otrok misli, da ni bil priden in ga očka ne mara….ko otrok verjame, da ni
vreden očetove ljubezni…
Otrok ne ve, “kdo je kriv” in kaj sta imela oči in mami….
A kako ga prisiliti? Težko. Ampak še vedno mislim, da bi za zanemarjanje otroka s strani očeta
morale biti sankcije…tako, kot so za mamo. Pa jih nimamo, oče se komot požvižga….brez
posledic…zanj seveda. Posledice za otroka so zelo boleče…[/quote]
Avtorica omenja, da je razlog za ločitev bilo pomanjkanje pozornosti z njegove strani. In to je pisanje o krivdi. On pa ji je odgovoril, da ji ni dajal pozornosti zato ,ker ni bila dovolj vidna.
Kar pomeni, da drug na drugega valita krivdo in vsak ima po svoje prav.
In zato zgodba ni končana, ker se ista zgodba še vedno nadaljuje. Ona želi pozornost (sicer v tem primeru za hčerko, a to ni pomembno, saj je ona tista, ki hoče pozornost), on jo ignorira, ker po njegovem pretirava.
Avtorica ima problem in zato mora pri sebi razčistiti glede svojih pričakovanj in da ne bo preko hčerke zdravila svojih nerazčiščenih težav. Naučiti se mora, kdaj, v kolikšni meri in od koga lahko upravičeno pričakuje željen odziv.
Jaz razumem, da ni prijetno, če se on noče ukvarjati s hčerko. A dejstvo je, da ga ne moreš prisiliti in zato s svojo miselnostjo, da bi moral, samo ustvarja napetost in še več razdora med njima. Otrok pa ima tako samo še več razlogov, da je žrtev.
Zato je najboljša rešitev v tem, da ne povzroča histerije in da od njega ne pričakuje nečesa, česar ji ne želi dati, saj bo to najbolje za njo in za otroka.
Mogoče si bo kdaj premislil. Mogoče še toliko prej, če mu bo dala mir.
Ljubezni ne moreš izsiliti. Zato pa naj avtorica sama poskrbi, da bo lahko sama svojemu otrok vzor, da je vredna ljubezni. Če bo sama čustvena razvalina, potem še otrok od mame ne bo dobil tega občutka.
In predlagam to, kar sem videla na lastne oči, da deluje. Tako je ena moja kolegica počela in nisem mogla verjeti svojim očem, zakaj je z bivšim tako sladka. Ko sva se bolje spoznali, mi je razložila … da tako dela v svojo korist, v korist svojim otrokom in posredno tudi meša štrene za novi. Win Win Win, kaj je lahko še bolje …[/quote]Bolje bi bilo lahko zgolj še to, da bi to počela, ko sta še živela skupaj pa stavim, da ne bi šla narazen… ampak takrat se ni dalo :/[/quote]
Juho, ki jo skuhaš, jo moraš pojest. Seveda bi bilo fajn, če bi že prej vedel za dober recept. Ampak če nisi … bolje pozno kot nikoli.