Najdi forum

Kako narediti jabolčni kis

Mislim, da naslov vse pove.

Obilo uspeha vsem!

Ena od možnosti: Jabolka operi, očisti morebitne obtolčene dele, gnile dele ipd., zreži na manjše kose-koščke (tisti ki delajo velike količine jih zmeljejo), zloži v posodo, pokrij s platneno krpo in pusti par dni na sobni temperaturi da se malo sparijo, čez par dni zalij z vodo in pusti počasi vreti. Čez mesec ali dva (poizkusiš ali je že dovolj kislo) precediš in naliješ v steklenice. Nekateri delajo jabolčni kis iz jabolčnega mošta – soka zmletih jabolk, pustijo mošt da se skisa.

Kot je že opisano zgoraj. Iz mošta ga pa ne delam, zato bom tiho.
Najboljši pokazatelj, da je dovolj kislo, pa so mušice. Tiste mičkene, vinske. Precejaj počasi, da ostane usedlina v posodi, kjer si kisal jabolka, sicer bo kis moten. Govorim iz izkušenj.

Ko kis dozoreva začne delati klobuk, pri nas ga parkrat odstranimo, s tem povzročimo, da se oblikuje boljša aroma in kislost, drugače pa delamo enako kot je v prvem odgovoru.

New Report

Close