Kako narediti adventni venček?
Osnovo lahko kar kupiš v kakšni trgovini (stiropor ali vrbove vejice). Če so ti všeč klasični naravni venčki, ti priporočam, da namesto smrekovih vejic uporabiš cipreso, ker cipresa ne obleti tako hitro kot smreka. Jaz vejice pritrdim kar z malo debelejšo nitjo, ki jo ovijem okrog podlage. Okrog osnove lahko tudi oviješ kar okrasno girlando, ki jo kupiš, ali pa s pomočjo silikona ali dobrega lepila osnovo okrasiš z drobnimi borovimi storžki in na koncu še kakšno pentljico ali paketek gor privežeš. Poglej si malo strani od Antusa in Unikata.
Lep pozdrav,
js ti lahko povem kako sma ga naredila midva s fantom (upam, da ti bo vsaj malo v pomoč).
Je pa čist odvisno kako si si ti to zamislila, mislim je nešteto variant, ni rečeno da tud ti tako zbereš.
Midva sma mela še od predlani (od kupljenega venčka) tisti pleten obroč za začetek, da se ga kupit tudi v trgovinah (merkur vem da ga ima). Potem sma šla nabrat vejice (kakršnekoli so lahklo) in sma jih zatikana za pleten obroč, dokler ni bil cel obdan z zelenjem. Okrog zelenja sma ovila še z zlato nitko, da vse skupaj lepo drži. Potem sma v 4 svečke dala žebljičke (malo segreješ prej, da gre not) in jih zapiknila enakomerno v venček. (da se dobit tud tiske podstavke za pod svečke, ki že imajo za vpiknit na koncu). K vsaki svečki sma dodala še ujemajočo pentljico in dodatno okrasila s šipkom (rdečimi bunkicami) in tistim suhim sadjem (umetnim), ki ga lahko kupiš v cvetličarni. Izgleda res fajn, pa še vesela sem, ker sma ga delala oba:)
To je samo opis našega venčka, vsak pa ima verjetno vsaj malo že zamisli, tako da pobrskaj tudi po revijah. Pa ne pozabite, jutri ej pol treba kar dve svečki prižgat:)
Lep pozdrav, pa sporočite kako je uspel.
Anita
Jaz pa sem vzela za osnovo krog iz stiropora – kupljen in sem namesto smrekovih vejic okrog nanesla mah. Se nič ne osipa in zdrži 4 tedne. Smrekove vejice so se nam začele osipati, tudi brinje… drugih iglavcev pa v našem koncu ni. Potem pa okrasiš po svojem okusu. Jaz pazim da so vsi okraski na štiri in potem vse skupaj povežem še s perlami ali okrasnim trakom.
Veliko užitkov pri delu.
Jaz sem naredila kar štiri, dva za na mizo in dva za vrata. Letos sem “se vrgla” na čisto naravne materiale, le svečke sem kupila. Naša božična dekoracija bo letos rdeče-zlata, zato sta tudi moja venčka v tej barvi. Namiznega sem delala na osnovo iz gobe, ki se namoči, pušpanove vejice sem zapikovala v gobo, povijala z zeleno žico, okrasila pa z “hiškami” od bukovega žira (na toplem so se lepo odprli in imajo obliko rožice), sivim mahom, ki sem ga poleti nabrala na smrekah na Kopah ter z rdečimi plodovi drena (neka cepljena okrasna rastlina-drevo). dodala zlato rdeče svečke. Zunanji venček pa sem naredila tako, da sem na osnovo iz slame (kupljeno v scetličatni) nalepila SAMO te rdeče plodove drena. Božanski je! (od daleč zgleda, kot bi bil iz bonbonov).
Za mamo pa sem naredila v vijolični kombinaciji: na vrbovo osnovo sem prilepila liste božjega drevca v obliki rožice, nanjo nalepila vijolično mašnico in z zlatim sprejem pošpricano veliko polžjo hišico. “Svečnike” za svečke sem naredila iz plodov bršljana (ti plodovi so tudi malo vijolični)-nalepila sem jih v obliki kroga, na sredino pa posadila svečke. Zunanji pa je bil iz bršljana s plodovi, macesnovimi storžki in oblanci, prav tako posprejani z zlato.
Joj, kak sem se razpisala, pa kaj, ko tako rada ustvarjam.
Lep vikend vsem.
Letošnjega za na mizo sem naredila kar iz Das mase terakota barve. Najprej debelo klobaso za ogrodje, gor pa “oblečene” čajne svečke. Je zelo lep, unikaten, predvsem pa doma narejen (kar je meni največ vredno).
Za na vrata pa imam kupljen krog iz vej, oblečen v nekaj vejic ciprese, posprejan z rdečim sprejem. Gor sem dala še nekaj mini bunkic rdeče barve, obesila dva lepa zvončka in dala na vrata.
Obilo ustvarjalnosti, T.
Doma smo imeli od lani okrogel obroč iz šibja. Letos smo ga ovili s trakovi iz zelenega krep papirja. Z lepilom iz pištole smo nalepili 4 rdeče sveče. Na venček smo nato nalepili še rdeče in srebrne koraldice. (tiste grilande, ki se kupijo navite na valj smo enostavno zrezali na posamezne kroglice). Venček je preprost za izdelavo in precej poživi prostor.