Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kako naprej?

Kako naprej?

Dober dan.

Pred leti sem bila operirana zaradi endometrioze obeh ovarijev. Operater je takrat rekel, da v prihodnje ne bo šlo brez kontracepcije – z izjemo poskusov zanositve, ko bo prišel čas. No, tam še nisem. Na Vas se obračam, ker se je pojavil najverjetneje stranski učinek trenutne kontracepcije Evra obližev in bi jih rada zamenjala za drugo obliko terapije. Sicer z njimi v štirih letih, odkar jih prejemam, ni bilo večjih težav, sedaj pa je prišlo do galaktoreje. V letih po operaciji sem različno dolgo prejemala še Minulet, Yasminelle in Logest, slednje najdlje. Nobena od omenjenih terapij mi ni ustrezala, stranski učinki pa so bili različni: od povišane telesne temperature in zadrževanja vode ter suhih sluznic do pojava migren. Zanima me, kakšne možnosti hormonske terapije so sploh še na voljo? In kako ustaviti sedanje težave z izcedkom? Z morebitno menjavo bi počakala do konca cikla (še dva obliža).

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav, A.

Obiščite ginekologa, da opravi še hormonske preiskave. Malo verjetno je, da bi to povzročali obliži.

New Report

Close