Najdi forum

Pozdravljeni!
Odločila sem se,da najprej vprašam na tem forumu in upam,da ne bom predolga.Gre za našo mamo,ki je alkoholičarka že dolga leta.Otroci smo se odselili zaradi tega od doma in imamo vsak zase uspešno življenje in urejene družine.Pri mami je ostal najmlajši brat,sedaj je pri tridesetih in ima tudi probleme z alkoholom.Očeta nimamo več…v zadnjem času pa je tako,da se je mama že tako zanemarila,da si niti ne kuha več,niti si ne kuri več in cel dan se ji vrti okoli opijanja in ležanja.Otroci domov ne zahajamo,ker je težko gledat kaj je ostalo od nekoč uspešne in velike kmetije in srečnega otroštva…največji problem pa je da nikoli ne veš kaj te bo doma dočakalo in v kakšnem stanju bomo mamo našli.Jaz osebno že dolgo ne vrjamem več,da bo nehala pit..bila je že tudi hospitalizirana in je padla v alkoholni šok…In ker je to vseeno naša mama je ne moremo kar tako prepustit zanemarjanju in smrti..Pripravljeni smo jo vzeti k sebi domov jaz in bratje vendar v takem stanju ne.Zanima me,če bi lahko dali mamo na zdravljenje brez njene privolitve..in kam naj se najprej obrnemo,ker sama zase itak ne bo naredila nič..celo njeno življenje se vrti okoli alkohola.Ji lahko kako pomagamo?

Za zdravljenje brez privolitve bo zelo težko, bi bilo pa najbolje, da se posvetujete z osebnim zdravnikom, ker jo najbolje pozna in vam bo tudi najbolje vedel svetovati, kako to izvesti.
Prisilna hospitalizacija je mogoča pod posebnimi okoliščinami, recimo da je nevarna sebi ali drugim.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close