Najdi forum

Ne vem odkod naj začnem.Trenutno sem zelo sesuta in v zelo težki situaciji.Namreč da začnem od začetka. Lansko leto sem zvedela da me mož vara. Našla sem SMS ter listek na katerem je pisalo da kupi sveče, da naštima kamero,…Tistega dneva ne bom nikoli pozabila. Obup, jeza,…Priznal je in lagal je da je to bila punca za eno noč, na klic, da se to zgodilo samo enkrat. Skozi to sem težko šla nisem mogla delati, jesti, normalno funkcionirati.Prosil je da se ne razideva, naj ga ne pustim, da me ima rad,…da se to ne bo več zgodilo.Čeprav sem razmišljala da se takoj razideva sem se na koncu po premisleku, branju na int. o podobnih situacijah odločila da se ne razideva.
Od takrat moram priznati so vse stvari šle na bolje, ponovno se je prebudila strast in v tem obdobju sem ostala noseča, oba sva želela še enega otroka. Zdaj sem v 7 mesecu nosečnosti in na mojo nesrečo ali srečo včeraj slučajno najdem papir na katerem je moj mož izražal čustva in na katerem je pisalo da ga ne sme zapustiti, da bo ona do konca življenja njegova K…
Boljše bo da ne opisujem svoje občutke. Spet kreg in ugotovitev da je lagal. Priznal je da je spoznal punco in da sta se občasno dobivala samo zaradi sexa. da je od takrat ko sem zvedela prekinil vse stike ker se takrat zavedal kaj bi lahko izgubil.prepričana sem da je res prekinil stike, ker se je spremenil, nažel novo službo (prej je delal tudi zvečer in vikende).Ampak ne morem sprejeti dejstva da je lagal, da je takrat razmišljal da bo večno z njo dobil sex kadar bo hotel.Obupana sem nič nisem jedla čeprav vem da ne smem narediti slabo svojemu še nerojenemu otroku. In kaj naj zdaj. Da v takem stanju grem drugam jaz ali on. Pogovor. On jasno izraža da je to vse bilo, prizna in obžaluje ter hoče in zahteva od mene da greva naprej kot da nič ni bilo.samo če se tudi njemu kaj takega zgodi mu bo jasno da iti naprej in živeti s tim ni enostavno.
Brezupna sem. če ne bi bila noseča bi istega trenutka vzela otroka in zapustila ga. vem da se je spremenil in pokazal koliko mu je stalo do otroka, mene in družine ampak ne morem sprejeti njegove laži.da do otrokovega rojstva ostaneva skupaj in potem se razideva.ali poskušava naprej samo moj ego mi tega ne dovoljuje čeprav če ne bi našla pismo bi bilo vse kot v bajki, toliko sva se veseliva prihodu otroka, planirala kako bo super ker ima novo “normalno” službo.nikoli nisem bila bolj srečna vse do včeraj.
prosim pomagajte

emma2

Precej lahko si je zamisliti vaše občutke po tem odkritju. Zapisalo se vam je, da če ni bi »našla pismo, bi bilo vse kot v bajki«. Žal to zelo drži. Živeli ste v bajki, v kateri niste želeli videti realnosti. V bajki se ne da živeti, zato se včasih najde kakšno pismo. Če bi bil vajin odnos »bajen«, mož ne bi počel tega, kar počne. Naj ob tem takoj poudarim, da vi za to, kar počne, niste niti malo krivi. ODGOVORNOST je samo in izključno njegova. Zato on nima pravice čisto nič zahtevati, sploh pa ne tega, »da se delate, kot da ni nič bilo«. BILO JE in tega se ne da spremeniti. Vaših čutenj se ne da kar nekam odpeljati in jih tam zakopati. Tukaj so in bodo še zelo dolgo časa. Vi se jim ne boste mogli izogniti, zato se jim nikakor ne more izogniti vaš partner. Če seveda res želi ostati z vami in nekoč zgraditi zadovoljujoč odnos. Zato nima kaj zahtevati, edina »pravica«, ki jo ima, je, da vas ISKRENO prosi odpuščanja. Če pa bo želel to storiti, bo moral prej začutiti, kaj je s to prevaro naredil vam, vajinemu odnosu in pa tudi sebi . Da bi se to sploh lahko zgodilo, pa bo moral prej sprejeti 100% odgovornost za to, kar je storil. Vse ostalo je samo nadaljevanje igre, poskus vrnitve v bajko. Vajin odnos, če ga boste sploh želeli ohraniti, bosta morala zgraditi v zelo trdi realnosti.

Samo na vas je, da se odločite ali ste sploh še pripravljeni ostati v odnosu z moškim, ki mu ne zaupate. Otrok naj pri tem vašem odločanju ne bo jeziček na tehtnici. Zanj boste največ naredili, če boste naredili prav zase. Če se boste odločili, da vztrajate v odnosu, se boste morali odločati še naprej. Koliko časa ste pripravljeni čakati, da bo partner sposoben začutiti-narediti, o čemer sem pisal? Dokler se to ne zgodi, mu nikakor ne boste mogli zaupati. Lahko se boste prepričevali, si dopovedovali, se slepili…, ampak zaupali pa mu vseeno ne boste. Si želite takega odnosa brez zaupanja? Ni vaša naloga, da spet zaupate, njegova naloga je, da si to zaupanje povrne.

Otrok je na poti, skrajni čas je, da se začnete zbujati iz vseh vrst bajk, v katerih živite. Biti mati je odgovorna naloga. Pa tudi dobrega partnerskega odnosa ne boste zgradili z nesmiselnim popuščanjem, zanikanjem sebe in svojih čustev. Pri odločitvah vam noben ne more pomagati, lahko pa vam pomagajo, da zdržite, do takrat, ko jih sprejmete in potem, da pri njih vztrajajte. Najdite si to podporo.

Lepo vas pozdravljam

Izidor Gašperlin, zakonski in družinski terapevt http://terapevt.izidorgasperlin.com [email protected]

New Report

Close