kako naprej
Z možem se že zelo dolgo trudiva za drugega otroka. Imam PCO, ki je od prvega otroka tako napredoval, da so mi v drugo (maja) naredili laparoskopijo in naluknjali jajčnike. Kljub zagotovilom, da zdaj pa sigurno bo, ni bilo v treh mesecih nič. Ginekologinja mi je sedaj predpisala Klomifen za dva meseca in dejala naj se po treh mesecih pridem pokazat noseča.
Zanima me kaj lahko pričakujem, če kljub klomifenu ne bom zanosila?
Na kakšen IVF nisem niti pomislila, saj enega otroka že imava. O postopkih IVF ne vem skoraj nič. Ali obstaja kakšen način opazovanja ciklusa, saj so po mojem ovulacije vsakič ob drugem času, čeprav jih spremljam s testerjem. Takoj, ko test pokaže ovulacijo, greva z možem v akcijo, vendar do sedaj še ni bilo rezultatov. Zanima me predvsem, ali je IVF edina možnost, ali obstaja še kaj drugega?
O, Silvy, živjo! Si spet z nami?
Tudi jaz sem bila na lapari, kjer so ugotovili, da je vse OK a so mi kljub temu naredili elektrokoagulacijo jajčnikov (kot tebi). Bilo je marca. Do sedaj sem pojedla že 3 doze Klomifenčkov in za 1x še nič. No, v teh dneh bo jasno, če je bila tudi 3. doza brez uspeha.
Ni zagotovila, veš! Z nama je vse OK, moji jajčniki odlično reagirajo na Klomifen (imela 2 ogromna folikla na UZ-ju), ampak NULA!!!!!
Nočem te strašiti, ampak ni pravila. Očitno mora biti taprav splet okoliščin in nosečnost je tu.
Čau!
P.s.: Kateri test za ugotavljanje O uporabljaš?
Thanks za pozdrave.
Joj, spet stojimo v istem dreku, a ne? Bemti, vsak mesec sproti en drekec pekec. Ah, enkrat bo že. V glavnem, danes imam 2. dan ciklusa, torej sem včeraj SPET fasala prasico M-ico. Sem tako jezna, da bi kar kakšen štekar razbila, hahaha. Sploh nisem več tako žalostna ob M-icah prasicah, ampak bolj jezna.
Tašika, upam, da bo na lapari OK. Kje pa ti jo bodo delali? In kdo? A že kaj več veš? Nič bat, ker je zadeva čisto na izi (vsaj meni se je tako zdelo). 1 urco boš odspančkala, potem boš pa že na konju!
Čau!