Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kako najhitreje do IVF ?

Kako najhitreje do IVF ?

Drage punce
Jaz sem ze cisto obupala po enem neuspelem IUI. In ker je zelo zelo zelo malo moznosti da zanosim po IUI, me zanima kako najhitreje na IVF !
Kaksni so sploh postopki, kako se narocis, kako dolgo cakas. itd. ???
Ali sem jaz ze v IVF postopku, ceprav sem imela le IUI ?
Hvala za vase odgovore
lp razocarana Hana

Pozdravljena, Hana

Ves čas spremljam tvoj trud ter boj do uspeha. Tudi jaz držim pesti zate kot vse tvoje kolegice.Boš videla, da ti bo uspelo! Le pogumno naprej in veliko sončka v tvoje “učke”, samo, da že mine ta presneta M, kajne! Zanima pa me, kakšne izvide imaš pri svojem ginekologu, da upaš le na IVF?? Tudi sama nikakor ne zanosim (v drugo) in mi je dr. Pušenjak predlagal ta zapleteni postopek. Hana, ostani pogumna in veliko dobrih, pozitivnih MISLI!!!

lep pozdrav s Primorske

Pri katerem zdravniku se zdraviš? To, da so te dali na IUI verjetno pomeni, da je moževo seme prilično dobro in da je možnost, da semenčice z malo pomoči same oplodijo jajčece. Sama sem v postopku IVF (čakam 22. dan ciklusa). Za IVF so se odločili že na začetku, ker je moževo seme preslabo, da bi bila možna drugačna oploditev. Veliko sreče in lep pozdrav

Oprosti, pozabila sem pripisati IVF- ICSI (oploditev jajčeca z eno samo semenčico)

Ves Julija, jaz mislim da je z mano vse OK, samo pac ne zanosim.
G je menil, da je do zdaj z mano vse OK !!! Se sama ne vem, v glavnem HSG-ok,
ovulacija -ok, folikli dovolj veliki, kri-ok, sperma -ok, …..za ostalo pa ne vem.
Zato pac mislim, da sva z mozem med tistimi 20% parov, ko nikakor ne gredo skupaj. !! Kaj mi preostane se drugega, kot da grem na IVF. To si zares zelim, in to cimprej, tudi takoj.
Kaksen postopek tu je predlagal dr ?
lp
H

zelim ti veliko veliko veliko srece, in verjamem da bo !!!!
srecno
Hana

Hana, se bom vseeno oglasila, čeprav odgovora na tvoje vprašanje ne vem. Jaz sem tudi tik pred tem, da dobim M po IUI; sama veš kakšni so občutki; najraje bi se vrgla stran.

Ampak kljub temu mi ni do tega, da bi preskočila ostale IUI in šla na IVF; ko sem razmišljala o tem, sem se odločila, da ko izkoristim 4 IUI in če mi bo G slučajno predlagal še 2 IUI pred IVF (kar se tudi včasih zgodi, sploh pri takih, ki imamo kvazi vse OK); bom na to možnost pristala. Zakaj? Ker je seveda pri IUI možnost zanositve 25%, kot pri zdravih parih pri spolnih odnosih, pa tudi pri IVF je enak %. Se strinjam, da je uspešnost IVF večja, ampak je postopek za telo bistveno bolj agresiven in ni nenevaren. In ni nobene garancije, da uspeš v 4 zastonj poskusih, vemo pa, koliko te postopki približno stanejo, kar je na žalost tudi potrebno upoštevati…

Aja pa še to, zadnjič sem v neki zdravniški raziskavi brala + isto slišala, ko sem bila na IUI, da se % uspešnosti IUI bistveno dvigne (iz 11% na 22%!) v tistih ciklusih, ko namesto stimulacije s Klomifenom uporabijo injekcije (Pergonal, Gonal); in sicer se opravljata 2 ciklusa IUI s Klomifenom, 2 pa z injekcijami. Tebe torej čaka še en ciklus s Klomifenom, potem pa z injekcijami…toliko v premislek.

Odločitev pa je vsekakor tvoja!

LP, Andreja1

Hvala Andreja, bom vseeno premislila. Sicer pa mi tako ne preostane nic drugega kot to, kar mi bodo strokovnjaki narocili oz. naredili.
Ves imam krizo, zato pac hocem vse na hitro s silo, oz,. cimprej izkoristiti zadnjo moznost.
Upam, da tvoje M ne bo. !!!!! Mogoce pa bos ti dvignila povprecje IUI. !
srecno
Hana

ojla,

Dr. Pušenjak mi je predlagal (pred IVF) še laparaskopijo. Vendar najprej moram do mojega G, kateri mi je že napravil HSG (O.K.). To bo pa spet poglavje zase, kajti vsak G. ima na žalost svoje mnenje! Ali si ti že napravila laparaskopijo???
Vem samo to, da je le-to potrebno opraviti pred IVF, na katerega te pošlje konzili.
Samo, da je s teboj vse na pravem mestu in tvojo polovičko, seveda.
Koliko časa pa že poskušaš zanositi???
by

Ne laparoskopije se nisem imela!
Ne vem zakaj bi me morali dati, ce to lahko vidijo tudi pri HSG, in ce se ne vidi, potem bi nas morali dati ze pred IUI-vse skupaj se mi ze zdi pravo natolcevanje od vseh teh G !!! Samo nekaj zavlacujejo, kot da……Ne ne ne smem se razkuriti. Stara sem 30 let, za pikico se trudiva ze priblizno 2 leti -zelo zelo zelo dolgo!!!
srecno
Hana

No pa smo tam! Lahko si točno prebereš odgovor dr. Pušen., ki pravi, da HSG nikakor ne pokaže “prikritega vnetja jajcevoda”, kateri otežkoča (onemogoča)
nastanek oploditve. Pisala sem mu v začetku tega tedna na temo “VELIKA ŽELJA.
Veš Hana, prav zaradi tega me ne mika prav nič na obisk k mojemu G. Kot si rekla, vsak po svoje nekaj čara….Povej mi, če si slučajno Primorka, kajti dobro bi bilo, da obiščeš Karmen???
by

Ne , sem iz MB. Imam pa zelo zelo rada Primorsko. Kdo pa je Karmen? In kako priti do nej?
lp
H

Kdo je torej ta Karmen, ki lahko pomaga na Primosrkem? Ni bilo odgovora!

Hana je pisal/pisala:
>
> Hvala Andreja, bom vseeno premislila. Sicer pa mi tako ne
> preostane nic drugega kot to, kar mi bodo strokovnjaki
> narocili oz. naredili.
> Ves imam krizo, zato pac hocem vse na hitro s silo, oz,.
> cimprej izkoristiti zadnjo moznost.
> Upam, da tvoje M ne bo. !!!!! Mogoce pa bos ti dvignila
> povprecje IUI. !
> srecno
> Hana

oj, Hanca

Pojdi pod iskanje in vpiši: Karmen Stropnik, kajti napisano je bilo že veliko. Jaz sem šla k njej in bila kar malo šokirana. Ukvarja se z refleksoterapijo. Bila sem presenečena, kajti zadela je vse moje šibke točke v telesu in seveda stvari, ki so na svojem mestu….Kar groza me je pisati, kaj vse se mi je zgodilo….
Ali si našla pismo, ki sem ga pisala dr.Pušnj.???

sem našla dr.Puš-ja zanimivo, zdaj pa grem iskat Karmen !!
lp
h

Draga Hana!
Popolnoma se strinjam z Andrejo1 – potrpi, časa imata še dovolj. Točno vem, da se ti že dve leti zdita doooolgi, toda naj ti povem, da sva se midva z možem trudila in “zdravila” skoraj 10 let, preden nama je uspelo.
Hvalabogu da nama je že v 2 poskusu IVF-MM. Ne vem kako bi bilo če nama ne bi. Kajti letos novembra bom stara 41 let in ob vseh mojih težavah bi ponovno zdravljenje (najprej cca. 1 leto Bromergona za znižanje prolaktina v krvi, potem laparoskopija, par mesecev za konzilij … pa smo tam) trajalo predolgo, da bi poskusili še enkrat. Kajti IVF delajo samo do 42 leta. Potem te komisija ne spusti več zraven.
Saj se sploh ne počutim toliko “staro”, vem da bi bila sposobna imeti še enega ali dva – vendar se konzilij s tem ne bi strinjal.

Razumem te, da se ti zdi, kot da stojiš ponovno na koncu vrste, toda saj imata čas – ne prehitevajta dogodkov. Tudi vama je namenjen en lep sonček, ali pa dva, ali pa trije …
Pomisli, kako vam bo na koncu lepo … Načrtuj kam boste šli, kaj boste delali, kaj vse boš svojim sončkom povedala, pokazala … Pa ti bo lažje! Meni je bilo.

Natasha

Julija, jaz razmišljam, da bi obiskala Karmen. Sem šla malo brat zgodovino in me je kar malo pritegnilo. Bi nam vseeno zaupala, če res ni pretežko, kaj vse se ti je zgodilo in dogajalo pri njej?

Hvala, če pa preveč težim – pa oprosti…

Pozdravljena, Natasha

Rada bi samo rekla, da me najbolj postavi na realna tla, ko preberem, koliko let ste
se nekateri trudili, sicer kar obupam. Tvoje sporočilo pa nosi veliko težkih trenutkov, potrplenja, upanja, dobre volje…in na koncu uspeh in nenazadnje, eno leto čakanja ne pomeni nič!!!!

lep pozdrav

Hy
kje si brala ?
hvala hana

Hvala Natasha, si res lepo povedala.
Bom se poskusila tega drzat.
lp
Hana

New Report

Close