Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica Kako naj se prepričam ali me vara

Kako naj se prepričam ali me vara

Živjo!

S punco sva skupaj že več kot 4 leta. Nikoli nisem dvomil v njeno zvestobo. Zadnje čase pa zelo sumim, da ima drugega. Tisti pogled v njenih očeh in ni namenjen meni. Oba sva cele dneve v službi in se malo vidiva. Vprašal sem jo in je zanikala. Poznam pa jo res zelo dobro in vem, da se nekaj dogaja.
Kako naj “zberem dokaze”, če sploh so?

Hvala za odgovore!

Nino

Imate čisto vse dokaze, ki jih potrebujete. To so vaši občutki. Začutili ste, da se je v vajinem odnosu nekaj spremenilo, da je nekaj drugače, da je partnerka drugačna do vas. To je ključno, pomembno in povsem dovolj. O tem se lahko pogovarjate, ker vi to doživljate in je za vas to edino res. Ni toliko pomembno kaj, če sploh se dogaja izven vajinega odnosa. S tem se ne rabite toliko ukvarjati in obremenjevati. Pomemben je vajin odnos, v njem nekaj škriplje in o tem se je treba pogovarjati. Tega vaša partnerka enostavno ne more zanikati. In če bo in se o tem ne bo želela pogovarjati? Potem nje ni v odnosu, sami pa odnosa ne morete narediti. Lahko samo sprejmete, da ste ostali sami in počakate, dokler lahko, če se bo partnerka »vrnila«. Lahko, da se ne bo, ampak vi na to ne morete kaj dosti vplivati. Vsekakor pa vam ne bo čisto nič koristilo, če se boste sramotili s tem, da boste iskali »dokaze« o nezvestobi. Kaj bi dosegli, tudi če bi jih našli? Zakaj to, kar čutite in kar vam manjka, ni dovolj? Zakaj ne morete (smete) zaupati sebi? Zakaj ste povsem izgubljeni, ker ni več »tistega pogleda v njenih očeh«? Zakaj je to za vas tako zelo pomembno? In še veliko podobnih vprašanj je, na katera si boste morali odgovoriti. Potem bodo stvari prišle na svojo mesto. Z dokazi ali brez njih. Sam, ob tej punci ali kateri drugi.

Lepo vas pozdravljam

Izidor Gašperlin, zakonski in družinski terapevt http://terapevt.izidorgasperlin.com [email protected]

Pozdravljen!
Če si začutil sam, da več ni pravega feed backa, potem zaupaj svojim čutenjem.
Največjo napako bi storil sedaj, če bi začel za njo vohljati in vohuniti, ji na skrivaj pregledovati po torbici, po mobilcu ipd. Ne ponižaj se, ne delaj trotla iz sebe!
Ohrani svoj jaz in namesto, da se začenjaš panično spraševati, kaj bo s teboj v primeru, da te pusti, začni tudi ti čim hitreje iti svoja pota, vpiši se v kakšen plesni tečaj, pojdi na fitnes, pojdi na tenis, bilokaj.. zapolni si še ostali prosti čas!
Morda je v tem rešitev ali zate, ali pa za vaju oba – morda bo ženska videla, da si zanimiv in jo boš spet pritegnil in ti bo celo sledila.

Samo ne prepusti se usodi, ali iz sebe delaj trotla!
Največ kar ti sedaj lahko pomaga, je samozavestna drža in pozitiven pogled!

Drži se!

Z mojim fantom sva skupaj več kot 2 leti.sedaj pa se mi zdi da se me je naveličal.spoznal je punco ki jo poznam tudi jas.rekel ji je za telefonsko-mi je sam povedal.zdaj je ona mene klicala da mu naj povem naj jo neha vedno klicat.ona mi zatrjuje da ni in ne misli imet nič z njim.on mi pa zanika da jo kliče.kadar je slabe volje me ozmerja da sem tečna in fukjena.jas ga imam zelo rada in me je zelo strah da bi ga izgubila.zdaj pred kratkim sem ga klicala bil je v baru in mi rekel da ima ob 20.00 uri nogomet ter da me ne bo poklical ker bo potem preveč utrujen.drugače me vedno povabi s sabo ven, plača mi morje,kupi darilo za roj dan,mi stoji ob strani ko ga potrebujem,pride po mene če ga prosim…ogromno lepih stvari v glavnem, samo zdaj ne razumem njegovega obnašanja?je možno da ima doma težave pa mi noče povedat? ali pa se me je naveličal in ima drugo?ta zgodba ki sem jo napisala se je godila v mesecu novembru letos.sicer je že prej imel izpade da sem fukjena,ampak zdaj mi je dovolj.kaj naj naredim ? kakšna je po vašem resnica? hvala za pomoč

Twigy

Žal nimam odgovorov na vaša vprašanja. Kaj se dogaja z vašim fantom in vajinim odnosom, boste morali vsaj poskusiti ugotoviti sami. Najboljša pot je odkrit pogovor. Sicer zelo na kratko opisujete vajin odnos, ampak zdi se, da to ne bo prav lahka naloga. Pot do malo bolj zrelega in zadovoljnega odnosa izgleda še precej dolga. Ali jo boste nadaljevali z njim ali sami, je verjetno ena od prvih odločitev. Ugotoviti, kje je vaša spodnja meja tolerance do njegovih izpadov, zanemarjanj in žalitev, je ena od naslednjih. Postaviti se zase, ko je ta spodnja meja presežena, je tudi ena od vaših nalog. Ko boste začutili in začeli verjeti, da si zaslužite boljši odnos in da lahko preživite tudi brez tega fanta,se bo vaše življenje začelo obračati drugače. Če vam bo na vaši poti in pri “reševanju” teh nalog kdaj pretežko, si poiščite pomoč terapevta. Vaše zadovoljstvo v življenju bo namreč precej bolj odvisno od tega, kako se boste naučili reševati take in podobne naloge, kot pa od tega, ali boste ostali s tem fantom ali ne.

Lepo vas pozdravljam

Izidor Gašperlin, zakonski in družinski terapevt http://terapevt.izidorgasperlin.com [email protected]

poglej ji mobitel najhitrejsa varjanta ki ponavadi boli,zaupanje gor al pa dol,bolje je preveriti

Twigy,
moje mnenje je, da če je tip tako nadut in vase zaverovan, da si upa težit, ne samo neki xy punci, ampak celo tvoji znanki, potem vedi, da sta na dobri poti, da končata.
Ali boš prenašala njegova čudna obnašanja in kaj od njega profitirala, ali boš šla svoje poti. Z enim in drugim boš preživela.

Sigurno pa nekaj ne štima iz njegove strani glede na obnašanje. Komu pa bolj verjameš glede klicov, njemu ali njej? No če te je vprašal za njeno cifro itd., po mojem lahko komot njej verjameš. Kaj če bi se z njo zmenli in bi se vsi trije skup dobili, pa da vidiš njune reakcije, oz. vidiš njegove reakcije ko bo postavljen pred dejstvo. Mogoče boš takrat tudi sama bolj konfrotirana z fakti in odnosi.

Če ima Nokio (kot je napisal fff), lahko komot ugotoviš vsa njegova početja po mobiju, četudi vse sproti briše. Upam da imaš to srečo.
LP

Ah, dajte no s tem ponosom… V vsakem primeru se je treba prepričati ali občutki ne varajo. Eno so občutki, drugo pa dejstva. Pa kaj, če pogleda mobitel ali pa mail…

ja se strinjam ko te ima nekdo za norca res ni moralno da se mu brska
ampak spet je moralno da te kdo vara ni!!

New Report

Close