kako naj mu povem
Pozdravljeni!
Moj sin bo moral jeseni menjati program – iz OŠPP ga bomo premestili v OVI. Kakšno je moje stališče, sem že nekaj napisala v temi OŠPP ali OVI. Dejstvo je, da sama še nisem čisto predelala te zadeve. Res upam, da smo se prav odločili.
Ampak v tej situaciji, ki je še zelo boleča, se enostavno ne upam in ne znam sinu povedati, da jeseni ne gre več v svojo “staro” šolo, da svojih sošolcev, na katere se je zelo navezal, ne bo več videl, čeprav se tega že zdaj veseli. Preprosto ne vem, kako se lotiti te teme, da ne bom naredila preveč škode. Moj sin je zelo občutjiv, nežen otrok. In bojim se, da bo ta prehod zanj zelo boleč. Dobro se je počutil med otroki, sploh letos, in zdaj ne vem, kako mu razložiti, zakaj mora drugam. Vem, lahko mu naštevam, kako bo v novi šoli lepo, zanimivo, pa vendar… Bojim se, da ga bo hudo potrlo.
Zdaj mu puščam še malo “počitniškega miru”, ampak počasi bo treba načeti to temo in ga pripraviti na novo situacijo. Ker ga definitivno ne morem jeseni kar postaviti pred dejstvo in pika. Vem, napisali mi boste, da naj začnem počasi napeljevati pogovor na to temo, pa preprosto ne vem, kako. Predvsem zato, ker je tudi zame to še preveč boleče in nepredelano področje. In ker se bojim, da bo začutil mojo stisko in mu bo še bolj hudo.
Vem, napisali boste, naj najprej razčistim stvari v svoji glavi. Saj sem jih, racionalno to lahko glede na okoliščine sprejmem kot najboljšo možno rešitev v dani situaciji. Da pa bom to lahko sprejela tudi čustven, pa potrebujem čas. In tu sem z razlago časovno omejena, kar pa ne gre…
Torej, prosim za vašo pomoč in upam, da mi bo lahko kdo z izkušnjo in nasvetom lahko namignil, kako….
Vsem lepe počitnice
katruša