Najdi forum

KAKO NAJ MU POMAGAM

Imam vprašanje. Imam fanta, ki je že preden je bil z mano kadil travo.
V 1 letu sem naredila nekaj napredka ga odvadit vendar ga nekaj vedno znova in znova vleče nazaj v to in ne vem več kaj narediti moja mama pa si želi, da bi prekinila vse odnose z njim.
Zelo ga imam rada in bi mu želala pomagati, ker vidim da zaradi tega pušča za sabo veliko stvari in jih vedno znova prelaga na nek dan, ki nikoli ne pride ali pa pride nekaj vmes, ki ga potolče, da išče tolažbo v travi namesto da bi se z menoj pogovoril in z menoj poskušal rešiti težavo.
Ima težko družinsko stisko. Starši so ločeni in njegov starejši brat je avtist. Moj fant živi z očetom, ki pa se veliko spravlja na njega (psihično in včasih tudi fizično nasilje) kateremu se ne upa upreti,
ker če ga vrže iz stanovanja ostane na cesti (jaz žal nimam mesta pri meni doma za skrbet še za njega) saj njegova mama ima že njegovega brata za hranit za celo življenje
glede na njegovo duševno stanje. Noče tudi it h mami, ker živi daleč od mene in bi se zelo težko videvali.
Njegova mama pa ima navado, da mu neprestano kadar lahko pusti čuvat brata. Razumem, da včasih rabi tudi njej malo predaha ampak enostavno ne moreta 2 otroka pazit sama nase.
Njegov brat pa, ko je pri njemu mu neprestano mori, da naj grejo po travo ali celo kakšno belo ali speed. Moj fant seveda odločno odklanja speed in belo ali ostale droge vendar
travi se enostavno ne zna upreti. Rekel mi je da največkrat posega v to, ker mu je dolgčas in ne ve kako bi preganjal cajt sam. Njegovi prijatelji pa v večini vsi konzumirajo travo.
Mi lahko kdo svetuje kako naj mu pomagam? Da ga spravim do tega, da naredi nekaj iz sebe? Ker je zlat fant in mi je presneto žal, ko vidim kako ga njegovi prijatelji in njegova
družina mečejo v “drek”.
Prosim… nebi želala biti prisiljena v to, da končam s takim čudovitim človekom zaradi droge katere vem da se je sposoben odvadit, če se potrudi in najde pravi način…

New Report

Close