Kako izgleda operacija
Pozdravljeni,
pred nekaj dnevi sem obiskala ORL ambulanto na Polikliniki zaradi težjega dihanja skozi levo nosnico. Stara sem 28 let.
Zdravnik me je pregledal in predlagal, naj do naslednjega pregleda premislim o operaciji RSN (iz izvida: problem pri septumu je pradvsem njegov kavdalni robm ki je luksiran v levo). Predpisal pa mi je Nasonex. Prosila pa bi vas, če mi lahko odgovorite na par vprašanj:
– kako operacija poteka, koliko časa je potrebno ostati v bolnišnici?
– ali se lahko spotoma pri tej operaciji nos še lepotno operira. Namreč nos imam grbast in bi se rada te grbe znebila, tudi če je za doplačilo.
– kaj pomeni, da je epifarinks in grlo nepregledno
Hvala in lep pozdrav
Spostovana!
Operacija nosnega pretina poteka z injekcijami, traja pol ure, v bolnici ste 2-3 dni. lahko se operira tudi izgled ističasno, vendar za to morate biti ponovno pregledana, da se to zabeleži in da dobite datum za to operacijo. Z doplačilom se ta operacija dela tudi v “Kirurškem sanatoriju”.
Da je nekaj nepregledno, pomeni da se ni videlo, ponavadi ker se grlo ali zgornj del žrela ne odpre zaradi refleksov. Ne pomeni nič posebnega ali nevarnega. najveretneje pri naslednjem pregledu bi se že nekaj videlo.
LP. drIB.
Še eno vprašanje glede lepotne operacije. Naslednji pregeld na ORL imam čez 2 meseca in me zanima ali se to potem tam zmenim ali me potem oni pošlejo še na plastiko? Ali mogoče veste, kolikšno je doplačilo za to (ali plačaš samo kot dodatek ali kot celotno operacijo) oz. če me operirajo v KC ali je tudi potrebno doplačilo? Kakšne so pa kaj čakalne vrste?
Že vnaprej hvala za odgovor.
Spoštovana!
Ko ste pregledana pri rinokirurgu, potem se lahko dokončno zmenite za op. Seveda lahko greste tudi na Plastično kirurgijo, tam vas obravnavajo posebej in neodvisno od ORL. Na ORL so čakalne vrste za estetsko operacijo dolge, približno 1 leto. Za plačilo pa vam natančno ne vem povedati, ker mi, kot zdravniki na ORL kliniki od tega nimamo nič in se s tem ne ukvarjamo tukaj. Za to se obrnite na zavarovalnico.
LP. drIB.