Najdi forum

Kako iz začaranega kroga

Vrtim se v nekem začaranem krogu iz katerega ne vidim izhoda, celo življenje rad pomagam drugim, kolegom, znancem ob tem se dobro počutim, ne pijem, ne kadim, raje kot v bučno družbo grem v gozd na sprehod, sem bolj mirne narave in kot že rečeno, če me kdo kaj prosi mu tega ne odrečem četudi moram prestaviti ali se odpovedati svojim načrtom, imam čudovite starše, živim doma v eni sobi in plačujem stroške, stanovanj za najem v okolici (vukojebini) kjer živim ni na pretek, če pa so, so pa veliko predraga za moj budget, pa vendar večina mojih znancev je že davno poročena, morda že ločena, jaz pa navzlic temu, da delam dobro nimam ne dekleta, ki bi ji lahko povedal, da jo imam rad,(2x v življenju sem se zaljubil, obe oddani, pa sem se umaknil) nočem pa biti z neko samo zato, da bom, do nje pa nič čutil,… ne svojega stanovanja, ker delam službi za mizerno plačo, ki če je je, če ni pa ni, še za vzdrževanje starega avta mi zmanjkuje, pa ne zapravljam po nepotrebnem, kaj moram naredit, da se ne bom počutil kot prazna baterija, moram res nekoga pretepsti ali ogoljufati ali kakorkoli drugače škoditi, da se mi bo obrnilo na bolje, gledam okoli sebe vsi lenuhi in pijanci imajo bolje urejeno življenje kot pa moja praznina… Vseeno mi je za material, da me pa v vseh teh letih vsaj ljubezen ni našla, to me bolj boli…

Tvoja praznina… Ljubezen te ni nasla… Drugim rad pomagas… Neke skupne tocke so tu. Ce drugim pomagas, da bi te imeli radi in ce se ti to ne izpolni, ostaja praznina. Kaj s to praznino? Kaj z zivljenjem brez ljubezni? Ko prides do dna, enostavno VES, da si tam. Takrat zaklices: Ljubezen, ce si, ce obstajas, mi to pokazi, izkazi, izpolni moje zivljenje… in se zgodi. To je zenski nacin dojemanja zivljenja, ljubezni, smisla…

Nekaj mi manjka v tej zgodbi. Samo jaz, jaz, jaz. Meni to zveni po odvisnosti. Očitno si preveč časa zapravil za pomoč “kolegom in znancem”. Punco pa zanemarjal in odrival od sebe ter ji nisi izkazoval ljubezni, zato pa si ostal sam.

Punce sploh ni imel, saj je napisal, da je bil le 2x zaljubljen v zasedeno.

Zdi se, da je hudo prilagodljiv/ustrežljiv človek. Mogoče celo preveč za današnje čase. Pijanci in lenuhi mogoče res imajo ženo/partnerko, vendar verjemi, da če ne čutijo ljubezni, jim ta ne pomeni veliko. Podobno kot tudi tebi ta pomoč prijateljem ne pomeni, ker nimaš tega z nikomer deliti.
Vseeno pa bi si del zgleda lahko vzel po teh, ki jih omenjaš, ampak v pravem pomenu. Če si namreč preveč prilagodljiv človek, drugim niti ne daš možnosti, da kaj storijo zate, saj sklepam, da tega niti ne ne pokažeš (po tihem si morda želiš), ker nekako v sebi ne verjameš, da si tega vreden. Enako je z dekleti. Že to, da si se dvakrat zapletel le z dvema zasedenima kaže, da si nisi drznil želeti zase nekaj več, nekoga, ki se bo posvetil le tebi, ampak si izbral polovičarstvo. Neko preveč varno pot.
Ko boš zahteval zase več, boš tudi dobil, če le ne bo preskočil iz enega ekstrema, v drugega in postal preveč samovšečen.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

New Report

Close