Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Kako preživeti z narcisi? kako iz vsega tega in kako se obnasati

kako iz vsega tega in kako se obnasati

Zdaj po 28 letih jaz ne zmorem vec…
Lazi,prikrivanje,manipuliranje,ponizevanje…enostavno ne zmorem.ce nebom prekinila se bo zmesalo meni.
Odkar je zacel delati na svojem in sluziti veliko denarja,se je poslabsalo.vsaj za mene.za njega ne,saj ima zdaj ogromno obozevalcev,-prijateljev,obozevalk….jaz sem samo odvec…za njega sem predebela,zapuscena-,imam razmetano stanovanje,nic ne delam…skratka ni da ni.prej smo bili lepa druzina ko je bil se delavec…sanjal o meni,nama in nasploh o druzini,kako bova skupaj na stara leta. .zdaj pa se mu je cisto obrnilo…misli da lahko z denarjem vlada vsem.
Naj povem da imam 2 mala otroka,vse je na meni.z njima se ves dan ukvarjam samo jaz…vse…
In zelo sta navezana na mene,kar me malo ze dusi.
Parner me je pred 8.leti prevaral z eno zelo mlado se ne polnoletno punco.Ze takrat se je tako spretno lagal da skoraj nisem verjela.ampak ker mi obcutek ni dal miru s3m sla do konca in ugotovila.bila je od njegovega sodelavca hci.k njim sem tudi sla na obisk.bila je zaposlena cez poletje tam kot partner…bilo mi je za umret…
Zdaj znova sumim,stara je pol manj kot on,se najina hci je starejsa.
Jo je pa zaposlil pri sebi,ceprav sva bila dogovorjena da nebo z zenskami delal oz.jih zaposloval kar je sam tudi rekel in se strinjal.ko sem podvomila mi je rekel naj ne skrbim ker nikoli nebo zenska z njim delala.
No naenkrat je prisla nevem od kod,ker tako laze da ni res.
Skratka ko sem prisla k njemu v firmo,niti me ni pogledala …niti ves cas ki sem bila tam…ze to mi je povedalo dovolj.
Slisala sem tudi njene kimentarje na enga fanta ki sodeluje z partnerjem,ces kaj se mu tak pusti…
Skratka zahajal je po del.casu ven.na pijace.tudi v vecernih urah.kot poslovno ker imajo sestanek in se morajo pogovorit…skratka delal cel dan.prisel pozno ali ponoci.
Ce sem kaj rekla,kar normalno da sem vedno ker s3m bila na robu zivcnega zloma,mi je rekel da se z mano nima kaj pogovarjat.da gre spat.naj ga pustim.da sem golazn.lena.da nic ne delam doma.da samo hodim okoli…skratka zeli grda ponizevanja.
Na dopustu sem mu rekla kaj misli.in je rekel da on nebo z mano zivel.da ima zmesano glavo.dq tak ne more(da mu jaz gnjavim skoz)…jaz sem se zelo sekirala in jokala.ker vem da zdaj ko je spoznal zivljenje ki ga zivi z denarjem in zenskami in prijatelji,me je odpisal…ne ustrezam vec njegovim standardom.
Ko sem rekla naj pove razloge,mi je rekel da ker sem debela in sem se tak zredila(po rojstvu 4.otroka sem obdrzala 10 kg),potem drugo da imam skoz razmetano stanovanje ter da sem otroka mala dva cisto na sebe navlekla…
Zelo sem prizadeta.ampak ne morem vec tqko naprej ker nimam vec energije za malcka.
Partner ima diagnozo mom ter ustreza vsem kriterijem nom.
Naj povem da je par dni kasneje na dopustu ze zacel biti enak kot vcasih-da me ima rad,pa okoli mene in me objemat…mislim da zato ker rabi od mene v firmi eno potrdilo ki ga dobim samo jaz da lahko on dela v svojem biznisu…
Zdaj pa prosim pomagajte kako nnaj izvedem in se obnasam do njega.ko se vrnemo iz dopusta bo spet po starem in jaz ob tem trpim.on dela z njo,cel dan.jo vozi domov.hodi po pijacah in bogve kje vse z njo.itak dokaza nimam.zato sem nora…psihiatra rabim…
Naj povem se da sem na morju tudi nasla del sporocila ko si je pisal z to sodelavko ampak ostalo je bilo zbrisano.vsa sporocila je brisal.ko sem mu povedala je rekel da zbrise ker mu jaz tezim in gnjavim.
Kako postopat naprej?
Zivet v isti hisi ampak vsak svoje zivljenje?
Ali ga ignorirat ali biti prijazna?
Mu ustrec v vsem ker drugace zacne spet da nisem hvalezna da mi on dava denar pa take…zelo pritiski so to na mene.
Ter kako pri otrocih?hvala za odgovore in lahko noc.

Pozdravljena Ne vem!
Tvoja situacija je vsekakor zelo težka in prav nič zavidanja vredna. V partnerstvo si vložila sebe,velik del življenja, tu so še otroci in glede na opisano, si odkrila, da je tvoj mož precej drugačen, kot si mislila do sedaj. Dejstvo je, da je situacija, ki jo opisujaš zelo nezdrava tako zate, kot za otroke, zato moraš res čimprej ukrepat, ker se mi zdi, da če ne boš nič storila in zgolj čakala kaj se bo zgodilo, je precejšna verjetnost, da bodo šle stvari že dosti globlje navzdol.

Najbolj pomembno je, da se zavedaš, da lahko situacijo spreminjaš le, če jo vidiš takšno kot je. Če se boš borila s svojimi željami, hrepenjenji, iluzijami, pričakovanji…potem ne boš prav daleč prišla na koncu pa boš povsem izrčpana.

ON je, kakršen je in ljudi ne moreš spreminjati ne glede na to kar počneš ali česar ne. To je težko sprejeti zato se pogosto ulovimo v kaj pa če….ko bi le…..in izgubaljamo svojo energijo, ker če se je on nekaj odločil in ga boš ti poskušala zaustaviti, ga boš lahko morda zgolj ( s hudo močnimi argumenti, ki pa jih trenutno nimaš v roki, razen morda 4 otroke) pripravila, da se bo “predal” in se še naprej znašal nad teboj , ker bo imel še naprej občutek, da je ujet, pa naj bo to res ali ne. Če tako čuti je to njegova realnost.

Kakorkoli, tisto kar lahko spremeniš, tam, kjer lahko res kaj narediš si ti sama. Namesto da bi zgubljala energijo z njim se začni ukvarjati sama s seboj. Najpre poglej okoli sebe in kakšna so konkretna dejstva , neolepša tvojih pričakovanj. Potem poglej, kaj bi bilo v tej situaciji najbolje zate in za otroke in ukrepaj hitro, ker kot se zdi ima on že precej načrtov v glavi, kako bi pobegnil iz situacije, v kateri je. Posvetuj se z odvetnikom ( čimprej!!!!) in če je le možno si najdi kakšnega terapevta, da ti bo pomagal, da te ne bodo odnesla čustva, temveč boš lahko videla situacijo takšno kot je. Ne zadovolji se s prvim – namen terapije ni razglabljati na dolgo in široko o vsem in ničemer, namen terapije naj bi bil, da bi ti bil terapevt v oporo, da rajasniš svojo sitacijo, vzroke zanjo in možne rešitve. Če se po nekaj mesih nič ne spremeni, zamenjaj terapevta ali razmisli, če si res želiš spremembe. V pomoč so ti lahko tudi dobri prijatelji, ki lažje vidijo celotno situacijo iz distance. Poslušaj jih , še posebej tisto, česar si ne želiš slišati. Tudi na tem forumu je opisano mnogo strategij, kako se soočati s težavnimi situacijami in tu lahko zapišeš tudi svoje dielme in morda boš našla kak dober odgovor zase.

Ko se boš usmerila iz njega vase in se začela ukravajti s svojimi potrebami in željami namesto z njegovimi boš dobila odgovore na podobna vprašanja. Vprašaj se iskreno, kaj si ti želiš. Pri čustveno zmedenih situacijah pa pomaga tudi, če vzameš en zvezek in začneš zapisovati vse, kar se ti plete po glavi, ker tako čustva oblikuješ v misli in lažje vidiš situacijo takšno kot je, minuse in pluse svojih morebitnih odločitev, česa se bojiš, kaj si želiš, kaj meniš ti da bi bilo najbolje. ..dlje kot boš pisala in bolj kot boš to počela brez cenzure hitreje se bodo pokazali odgovori.

Pri čustveno zmedenih situacijah pa pomaga tudi, če vzameš en zvezek in začneš zapisovati vse, kar se ti plete po glavi, ker tako čustva oblikuješ v misli in lažje vidiš situacijo takšno kot je, minuse in pluse svojih morebitnih odločitev, česa se bojiš, kaj si želiš, kaj meniš ti da bi bilo najbolje. ..dlje kot boš pisala in bolj kot boš to počela brez cenzure hitreje se bodo pokazali odgovori.

To si že ugotovila, da takšna taktika ne deluje in da to stvari samo še poslabša in da vaju je konec koncev pripeljala v tak odnos, kot ga imata sedaj. MOrda boš s tem dosegla zamik njegovega odhoda, vsaj dokler bo imel od teba kakšne koristi, morda ti bo uspeo ga celo obdržati ( če bodo koristi od tebe dovolj ugodne) vendar za kakšno ceno? Na koncu boš ti tista, ki bo morala plačati vse račune in že do sedaj se jih je nabralo kar veliko.

Ja, to je največja težava. Ne glede na starost otrok ti čutijo in vidijo, da je nekaj hudo narobe in ne glede na to kako jima to morda prikrivata , je verjetno njim bolj jasno od vaju samih ( verjemi, kot otrok sem to doživela sama in govorila z mnogimi odraslimi otroki , ki so vsi povedali enako – četudi niso pvosem jasno razumeli so vse občutili in je bilo grozno)

Že zaradi njih se splača hitro vzeti svoje življenje v roke, opustiti iluzije in pričakovanja in se soočiti z dejanskim stanjem. Ne prikrivaj, da so težave, venadr jim razliži njihovi starosti in razumevanju primerno, da so trenutno težave, vendar se jih trudite rešiti.

KO vaju opazujejo se učijo, kako se soočati s težavami in tisto največ, kar lahko takšna situacija da otrokom je učenje, kako se lahko iz precejšnega sranja človek vseeno izvleče, četudi to traja in se je treba boriti in potem dobro zaživi ( skupaj ali vsak zase, odvisno kaj je bolj zdravo za vse skupaj) . Če boš potiskala pod preprogo, jih učila, da se je ljudem, manipulirajo s teboj ali grdo ravnajo s teboj najbolje podleči, jim popustiti in podobne stvari, jim ne boš dala preveč zdrave popotnice in velika verjetno je, da bodo kasneje morali sami namesto tebe rešiti iste dileme, ker je velika verjetnost, da e bodo v svojih bodočih partnerstvih znašli v podobni situaciji.

Toliko za zdaj, upam da ti je kaj v pomoč.

GittaAna

GittaAna

Pozdravljena!

Kar nisem mogla verjeti, ko sem brala tvojo zgodbo. Kot bi brala svoj življenjepis. Midva imava 3 otroke. Sam mi je letos priznal, da ga je zmešala druga ženska. Poskušala sem različne stvari, da bi ga prepričala naj jo pusti, vse brezuspešno. Ker dela v zdravstvu se mu zdi samo po sebi umevno, da ima moški več žensk, zato mi je predlagal naj malo zamižim in se delam da tega ni. Ker sem mu rekla, da to ne pride v poštev mi je lagal, da je z njo prekinil in da ji piše samo še sms-e. Pa je prišel en večer, ko mi je bilo vsega dovolj. Najprej sem Prebrala vse smse in postalo mi je slabo-. En kup načrtov in vse naperjeno proti meni. Naslednje jutro sem se odpravila k župniku, mi je dejal, da naj se pogovorim z domačimi, živimo namreč v hiši z mojimi starši. Skupaj smo se odločili da najamemo detektive. Bil je zelo uspešen ulov in ko sem imela dovolj dokazov sem o njegovih dejavnostih obvestila tudi njegove starše. Vsi skupaj smo sedeli za mizo celo noč, vendar brezuspešno. Dejal je da je prekinil znjo, v bistvu pa je samo načrtoval kdaj se bo lahko dobil z njo. Na koncu sem ga celo čakala pred službo, če ne bila jaz tam je bila ona že za drugim vogalom za vsak slučaj če mene ne bi bilo. Počutila sem se že skoraj kot bi igrala v filmu. Zadnji večer pa mu je moj oče dejal da naj se pazi če jo še kdaj vidi na njegovem dvorišču. Namreč ona ga je zvečer spremila do avta on pa jo je nato še zapeljal domov. Naslednje jutro je odšel, verjetno mu je ona svetovala. Dejansko sem jaz in otroci šele sedaj začeli živeti normalno življenje. Moram pa povedati da se še nikoli ni tako potrudil zanje kot sedaj, jim kuha, jih daje spat, tušira, celo umiva zobe. Včasih sem vse to delala jaz, on jim je kazal filmčke na računalniku, jaz pa v kopalnici enega za drugim pripravljala za spat. Enostavno ne vidiš, da te ima cel čas v krempljih, zato ti predlagam da ga z neko stvarjo pritisneš ob zid, ker bo veliko lažje zate če on odide. Ko sem mu jaz brala poročila od detektivov je komaj zdržal v prostoru, to je bila dejansko moja zmaga, ker ni mogel več zanikati, seveda pa imam tudi dokaz za moje otroke, ko zrastejo jim bom zagotovo povedala za njegove akcije in neštete laži. Moram pa priznati, da brez pomoči moje družine verjetno ne bi zmogla.
Želim ti veliko uspeha, pa čim prej si naredi nek plan, jaz sem bila najbolj uspešna, ko sem bila korak pred njim, ko je mislil da me je pretental, v bistvu sem ga ujela jaz.

Pozdravljena.
Saj tudi jaz si zelim da bi inela dokaze.
Ampak on si je izbral tak biznis da je zelo tezko karkoli dokazat.zaprt je v studiu,dela z se ne 20.letnico,ki ga je cisto ocarala in ga kar komandira-to sem videla.Fajn maska -ce mu recem kaj za njo se izgovarja ces da je tako mlada da on pac nebi take mlade imel…(to sem ze dozivljala enkrat).
Enostavno ne zaupam in ne verjamem mu niti besedice vec ker je odlicni laznivec in manipulator.
Ves kaj me zanima koliko ate placali za detektive ker to sigurno stane zelo veliko.

Pozdravljeni “ne znam” in “jana 77”!

Sem prebrala večkrat vajini zgodbi. Verjemem, da je strašno in grozno živeti s takimi ljudmi. Nečesa pa, vseeno, ne razumem. Zakaj, konkretno potrebujeta dokaze o varanju, laganju in ostalih grdobijah? Za razvezo zakonske zveze tega ne potrebujeta. Ker lahko kadarkoli zahtevata (s tožbo ali sporazumno) razvezo, če je zgolj za enega zakonca nevzdržna in nesmiselna. T.i. krivde katerega od zakoncev sodišče že dolgo ne ugotavlja več.

Menim, da bi bilo veliko pametneje, namesto za detektiva, nameniti denar za dobrega odvetnika, ki je specializiran za take zadeve. Samo bežen vpogled v njihov cenik detektivskih storitev, te v trenutku strezni.

Kaj pa naj ti pomagajo neke fotke, nekega osebka, ki je res vajin partner in oče vajinih otrok in ene zaslepljene ženske? Edino to, da mu jih vržeš na mizo in ga gledaš v predifarktnem stanju. Pa še takrat bo pravi lažnivec in manipulator, našel kup “razlag in razlogov”, zakaj je bil ravno tam in ravno s to. Morda si ti “jana 77” imela kake druge razloge za takšno ravnanje.

Pustite novim popolnim te super junake in perle. Saj bodo tudi te kmalu deležne njihovih posebnih prijemov, ker volk dlako menja, narave pa ne. Ko ali če bodo kdaj zaživele z njima, bodo šele videle s kom so se spetljale. Takole za nekaj uric popoldanskega druženja in počitka, se znajo zelo lepo reklamirat in prodajat tudi v celofan zaviti psihopati. Doživela in preživela.

Začnita se ukvarjati s seboj in otroci. Ko bosta izstopili iz vrtiljaka in nekaj časa opazovali dogajanje iz distance, bo to res videti kot v nekem pogrošnem filmu. In začeli se bosta celo spraševat, pa kako za vraga sem pirstala v tem cirkusu in zakaj sem ga toliko časa tolerirala.

Nabolj pomembno pa je, da imata ob sebi ljudi, prijatelje, družino, magari terapevta, ki vam bodo pmagali “razpihat meglo”.

Lep dan, želim!

Pozdravljeni!

Tole berem in sem zelo presenečena in zgrožena. Reči svojemu možu, da če bi ti on malo pomagal pri otrocih in doma, da bi bilo stanovanje bolj urejeno ti pa bi tudi lažje kile izgubila. Hkrati pa če bo s tisto smrkljo, bo tudi ona slej ko prej taka. Prej ga brcnes nekam, bolje bo.

Druga stvar, ki me je zelo zmotila pa je izjava od moža od Jana 77, da ima mož lahko več žensk če dela v zdravstvu? Kaj se to hecaste ali kaj? Je nor, da je kaj takega izjavil?

Pozdravljena ne znam!

Me kar muči časovna stiska zadnje dni, ker se odpravljamo na morje, prvič sama z otroci in upam da se bo vse izšlo. Samo rekla bi, da sem rabila dokaze od detektivov za moževe starše in še jih bom rabila za otroke, ko bodo večji jih bo prav gotovo zanimalo, da bodo imeli dejansko sliko o svojem očetu. Zakaj pa bi skrivali stvari, tudi sedaj ko jim nisem ničesar povedala jim je vsa stvar zelo čudna iz preprostega razloga, ker se nisva nikoli prepirala. Resnično je bolje zate, da si poiščeš dobrega odvetnika in se čim prej ločiš, detektivi pa so zares dragi, jaz sem imela srečo, da sem ga ujela prvi dan.

Še nekaj bi odgovorila tebi rekapojemi . Če se malo pozanimaš okoli in vprašaš koga, ki dela v zdravstvu je za njih čisto normalno, da imajo po več žensk naenkrat, sploh zdravniki. Meni se je to zdelo vedno bolana ideja ampak meni je celo mož rekel, da bi mu odgovarjalo, da bi imel v postelji kar obe naenkrat, vendar pa da to njej ne bi bilo všeč. Ko se sedaj spominjam njegovih raznih bolnih predlogov, da tega nisem prej dojela, enostavno sem se ga oklepala, kot da ne znam živeti brez njega. V bistvu mi je pa sedaj toliko bolje da ne morem povedati, samo da še uredimo vse formalnosti z ločitvijo, to bo verjetno še kar huda borba ampak enkrat je treba tgudi to dati skozi.
Se oglasim zopet ko pridemo iz morja.
Že večkrat sem pomislila da bi bilo zelo zanimivo, če bi se kdaj odpravili skupaj na kakšen izlet. Pač tisti, ki bi hotel.. V glavnem to je samo moja ideja. Mogoče bi se jo pa kdaj dalo izpeljati. Jaz osebno zelo rada hodim z otroci po zanimivih točkah v Sloveniji. Recimo prejšnji teden smo šli v Vintgar, verjeli ali ne še nikoli nismo bili tam, bili pa smo na prelazu v Avstriji skoraj trikrat. Seveda moževa ideja.

Lep pozdrav vsem skupaj!

Dobro jutro, jana77!

Zelo vesela sem za vsako, ki se ji uspe izveleči iz brezna. Še bolj sem vesela, da ti zelo trezno in realno razmišljaš, ker v letih življenja in dresure z motenimi osebki, zgubiš čisto vso “zdravo pamet”.

Delala sem več kot dve desetletji v zdravstvu in videla marsikaj. Tudi to o čemer ti pišeš. Dežurstva po več dni skupaj, stresno delo, veliko več žensk kot moških v tej branži in neko hohštaplerstvo, so po mojem mnenju, priložnost, ki jo nekateri izkoriščajo. Ni pa to nobeno opravičilo, zgolj priročen izgovor.

Tvoja ideja, da bi se spoznale in izvedle kakšen lep izlet je super. Že sedaj se nekatere, ki smo se znašle na tem forumu, družimo, kofetkamo, si pomagamo v stiskah in smo kot nek “klub vražjih babnic”. Spoznavale smo se počasi, si želele srečanj med seboj in stakala so se prava prijateljstva. Če si boš želela, po prihodu z morja, kakšen kontakt, samo izrazi željo. Ali si odpri kakšen izmišljen @. Tukaj smo in dobrodošla me nami.
Veliko nas je “padlo na šarm sociopata”, nas je pa že kar nekaj, ki nam je uspelo tudi izstopiti.

Lep dan in veliko poguma, želim!

Jaz pa razumem, od kod želja po “dokazih”.

Dolgotrajni odnos z MOM ali NOM osebkom je poln raznoraznih tehnik zamegljevanja, ob tem pa je vse skupaj podprto še z najedanjem samopodobe partnerja (ki ima s samopodobo na neki ravni velikokrat že v osnovi težave).

Če uspe MOM/NOM osebku partnerja še izolirati od okolice, na neki točki ne veš več, kdo je tukaj nor. Vsa krivda za vse se ob tem vedno prenaša na partnerja, ki ni MOM/NOM.

Od tod želja po “dokazu”, ki potrjuje predvsem tebi, ki si takrat povsem na tleh in sesut, da je res, da ne gre samo za tvoje lastne zmedene, posesivne misli in nesigurnosti, kakor te skuša prepričati MOM/NOM.

Tudi jaz razumem, najrej da bi mogoče ta ta drugi spregledal ob dokazih, potem pa potrebuješ dokaze zase, da se lahko spet spomniš kaj se dogaja, se slučajno kdaj nastopi daljše obdobje brez dram.

Vsekakor je olajšanje, da po spoznanju, da drugi vedno najde nek izgovor, ni nobene potrebe po dokazovanju. Poizkusiti že, nekajkrat, potem pa energijo moraš preusmeriti drugam.

Neverjetno, kako nas drajva ta ideja da bo vse ok in da se bomo vsi razumeli in da ne bo krivic in podobnih zadev…kot ko smo igrali tetris ko si hotel zapolniti vse vrstice… To mora biti nekaj v našem dna ustroju.

Lp SVO

New Report

Close