Kako hoditi na obsevanja?
Imam vprašanje. Ali pripada očetu, ki ima pljučni tumor in bo pričel z obsevanji prevoz z rešilcem do Ljubljane? Sicer nismo odddaljeni ne vem koliko, nismo pa ljubljanska občina, vendar meni dopust kopni, ker pa bo imel 30 obsevanj, je pa to v zdajšnih negotovih službah kar problem. Vem, da obstajajo tudi popoldanska obsevanja, pa se da tam zmeniti za uro, recimo da šele po peti uri, če bi ga že vozila potem sama. Zanima me zato, ker je zadnjič njegova zdravnica rekla, da mu ne pripada, niti za kemoterapijo, kije bila tedaj še v igri, v Ljubljani pa sorekli, da mu pripada. Ker gre jutri do svoje zdravnice, bi rada vedela, sploh če o tem še kje kaj piše.
Zanima me še, kako ponavadi bolniki prenašajo samo obsevanje?
Hvala
Mu pripada! Do sedaj je pripradala tako za vožnje na preglede na OI, KT, RT…
Napisati mu mora mesečno napotnico za prevoze.
Potem pokličeš službo za neurgentne prevoze – v vsakem območju obstajajo in se z njimi dogovoriš za prevoze.
Če bi ga želela sama voziti, ti prav tako mora zdravnica napisati napotnico za prevoze, ki jo daš potrditi, ko ga pripelješ na obsevanje in jo potem na koncu, ali ko je polna oddaš na zavod za zdravstveno varstvo in dobiš denar za prevoze vrnjen. Ni veliko a za bencin je dovolj.
Tudi popoldan so obsevanja a to moraš prvič, ko ima obsevanje povedati in se potem dogovoriš za uro. Mislim, da je celo bolje hoditi popoldne, ker se ne čaka tako dolgo kot dopoldan.
Moraš pa si izbrati eno vrsto prevoza že na začetku, da ti zdravnica da pravo napotnico,mislim, da ne moreš kombinirati…če želiš dobiti vrnjene stroške.
Lp