Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice Kako "dozimiti" božično zvezdo?

Kako "dozimiti" božično zvezdo?

Ojla!
Letos se je prvič zgodilo, da je moja božična zvezda preživela – še več, v treh mesecih se je prav razbohotila! Ampak zdaj se mi pa še sanja ne, kaj naprej. Najbrž bi jo morala kaj porezati, morda presaditi, umakniti na temno??? Pojma nimam!!! Lepo prosim za kak nasvet!

LP,
Ivana

Zdravo

Kako natančno je treba narediti ne vem, lahko pa povem, da je moja stara že tri leta in je še kar nekako preživela ter letos celo kar lepo cvetela.

Na spomlad, ko postane bolj toplo jo jaz postavim na vrt poleg terase, kjer jo obsije samo zgodnje dopoldansko sonce in pozno popoldansko sonce. Nič je ne obrezujem, ker, ko sem eno obrezala se je posušila. Lepo pridno in po potrebi jo zalivam, malo jo zaliva pa tudi dež. Avgusta jo nato presadim in odnesem v stanovanje, kjer jo, če se le da (oziroma če ne pozabim) zatemnjujem (potegnem roleto dol in ne prižigam luči v tem prostoru ponoči), tako da je na svetlobi cca 10 ur. Od oktobra naprej tega nisem več delala, ker je že tako kratek dan. Vsake toliko sem jo orosila in pazila, da se ni posušila.
Rdeče ovršne liste je dobila. Res niso tako veliki kot tisti iz vrtnarije, je pa imela toliko več cvetov. Zaradi prenašanja iz enega konca dnevne sobe na drug konec je letos izgubila kar nekaj listov, toda še vedno je živa, vendar pa ima olesenele veje, ki pa niso več tako lepe, kot pri mladi raslini.

Upam da ti bo uspelo.

Lep pozdrav

Dobra si… meni ponavadi tudi Božiča ni dočakala, če sem jo 10 dni prej kupila…

New Report

Close