Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Kako dolgo traja prvi pregled

Kako dolgo traja prvi pregled

Mene pa zanima pribljižno kako dolgo traja prvi pregled, poleg čakanja seveda. Pa kaj vse ti opravijo poleg ginekološkega pregleda, pa uz, pa da izpolnijo materinsko knjižico. Naj povem da ga bom imela v 11 tednu.

To je odvisno od zdravnika. Meni je recimo naredila UZ, vem pa, da ga nekaterim ne naredijo na prvem pregledu. Malo te povprašajo o splošnem zdravstvenem stanju, pa o boleznih v družini, pa stehtajo te in ti izmerijo pritisk. Sprašujejo o kajenju. Vse te zadeve zabeležijo v materinsko knjižico. Vse skupaj je pri meni trajalo cca. 40 minut. Na UZ pa ti pokaže gestacijsko vrečko (upam, da sem prav napisala), pa srček, ki že bije in pove število plodov. Jaz sem tudi dobila slikico.

Kar pogumno in vse najboljše pa čim manj slabosti.

Malo več kot običajni pregled. Uz je običajno bolj za to, da preverijo da je plod tam kjer mora biti in traja kakšno minuto dve, malo čakaš le, da sestra izpolni knjižico in ti da vse liste za kri in vodo…. pa ok če maš kakšna vprašanja in ti G odgovarja se zavleče….. vsaj pri meni je bilo tako, bolj na hitro vse skupaj.

Čisto odvisno od ginekologa. Najprej te popišejo, stehtajo, izmerijo pritisk, nato v kabini počakaš, da si na vrsti. Gin. ti postavi nekaj splošnih vprašanj, vse označi oz. zapiše v materinsko knjižico. Potem ti vzame bris in naredi UZ (odvisno) ter ti sprinta slikico. Če imaš še kakšno vprašanje … če ne pa greš. Potem dobiš še vse listke za lab. in datum za naslednji pregled. Vse skupaj cca. pol ure, 10 min. gor ali dol!

New Report

Close