Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Kako dolgo še?

Kako dolgo še?

Spoštovani!

Pred približno polletjem so se pričele težave z prebavo. Začelo se je z občutkom napihnjenosti in občutkom, da mi hrana po obroku kar obleži v želodcu, v spodnjem delu želodca (ali v črevesju?) se je stalno nekaj pretakalo – klokotalo, želodec je bil boleč na otip. Na veliko potrebo me je tiščalo kar naprej (10-15x/dan), blato je bilo neoblikovano, pa še to samo zjutraj, vse ostalo, kar sem odvajal (v zelo majhnih količinah), pa kot vodena driska. Uporabljal sem več pripravkov (Lepicol, Molkosan Vitaly, Gasfar….), ki pa niso dali kakšnih rezultatov. Stanje se je kolikor toliko izboljšalo šele ko sem začel jemati BUTI FAR. Največji dosežek tega pripravka je bil zmanjšana potreba po odvajanju (2-3x/dan), blato pa je še vedno bilo zelo mehko in neoblikovano, povsem pa je prenehalo to pretakanj oz. klokotanj v črevesju. Sedaj po štirih mesecih jemanja pripravka BUTI FAR pa mi je farmacevtka svetovala pregled pri zdravniku, češ, da če se stanje do sedaj ni izboljšalo se tudi v bodoče nebo. Po tem mnenju sem z omenjenim pripravkom prenehal in sedaj deset dni jemljem LINEX. Po uporabi le-tega je glavna razlika ta, da moram zopet pogosto na stranišče je pa blato precej bolj kompaktno oz. oblikovano. Skrbi me tudi, ker imam (zadnjih nekaj dni) hude bolečine v danki in občutek, da me na neprestani tišči na potrebo.

Kaj mi je storita oz. kaj naj še probam jemati? Ali je po Vašem mnenju potreben pregled pri zdravniku?
Se bo stanje uredilo tako, da bom imel normalno prebavo brez teh pripravkov, ki konec koncev niti niso poceni?

Za Vaše odgovore/nasvete vnaprej zahvaljeni!

Spoštovani!

Preizkusili ste praktično vse kar je bilo možno preizkusiti od samozdravljenja, zato je v vašem primeru seveda nujno potreben obisk pri zdravniku. Svetujem vam, da se ne obotavljate več, temveč se čimpreje odpravite k svojemu zdravniku, ki vas bo napotil na ustrezne preglede.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close