kako dolgo lahko to traja
Pozdravljeni,
mama je pred 10 leti zbolela za rakom dojke. Operacija in kemoterapije.
Pred 2 letom pa se je rak ponovil. Opeeracija črevesja(stoma), rak na jajčnikih(ginekološka odstranitev) in nekaj zasevkov na jetrih (kemoterapija).
Konec novembra pa zopet močno povečani markerji in voda zaliva pljuča. Sprejeta je v bolnico kjer vodo punktirajo in ugotovijo polno novih zasevkov skoraj povsod( za mehurjem, pri žolču, tumorji na črevesju tako veliki, da ne more odvajati blata, delajo klistir…)
Sedaj že tri tedne ne poje drugega kot 2 žlici juhe, drugače je na infuziji.
Ima grozne bolečine, nobene moči in volje, od včeraj dobiva tudi protibolečinske obliže.
Moli da jo bog čimprej usliši, saj zdravniki nimajo praktično več kaj narediti, lahko ji lajšajo le bolečine.
Prosim povejte mi kako dolgo lahko to še traja, saj grozno trpi in vidno hira.
Koliko matra in bolečin jo še čaka.
Naj povem da takšega konca si ne zasluži noben človek, preveč je bila celo življenje pridna in poštena.
Hvala za odgovore in mnenja.
Eva
Hudo mi je za vašo mamo in lahko vam rečem samo, da zdržite in zaupajte zdravnikom, da ji bodo lajšali bolečine.
Zanima pa me, kako to, da niso prej ugotovili razširjenosti raka tudi drugod. RAzumem, da se je rak po toliko letih ponovil oz. je to čisto nov rak, vendar če prav razumem, je pred 2 letoma imela operacijo črevesja in če je sledila kemoterapija, ki naj bi uničila metastaze, mi res ni jasno kako, da je rak na toliko mestih, saj vendat vseskozi kontrolirajo kri in markerje in delajo tudi druge preiskave, ki pokažejo nove zasevke in popolnoma nove tumorje.
To mi res ni jasno in me zanima, kako si tisti, ki več veste, to razlagate.
Hvala