Najdi forum

Zivjo,

Mene zanima kako dobiti debelo kozo?

S partnerjem se imava rada, si ustrzava do neke mere. Recimo 90% je odnos brezhiben. se smejeva, hecava, slediva skupnim ciljem.

Preostalih 10% gre vse v luft. Grde besede, razocarjanje, razpad, pokanje kovckov. Na koncu se pobotava do naslednjega viharja.

Ker me vse bolj zre (in mislim da tudi partnerja) me zanima kako dobiti debelejso kozo. Kako se bolj prilagoditi, razumeti, oz se prilagoditi v mejah svojih sposobnosti?

Govorim kar se da na splosno, saj vem, da je tozko predstaviti situacijo takole v parih besedah. Veze, odnosi so kompleksna stvar.

Ce pa bi pa ze pokazal s prstom, bi rekel, da sva si zelo razlicna (kmet pa mescan, trdo delo pa hedonist,…). S tem da jaz nekak se trudim razumet, pogovarjat (no tudi partner vrjetno, pa ga ne razumem)… partner pa bolj krivi mene za vse (dobesedno vse) in ni pripravljen pogovarjati poglobljeno (filzofirati po njegovo).

No nej poudarim, da imava skupne cilje, podobne zelje, in da ta vihar je 10% in recimo ko mine je partner pripravljen priznati, da je tudi on naredil kej narobe… in potem lepi casi, do naslednjega viharja….

Torej, kako dobiti trdo kozo? ker se po 5 letih turbolenc, ze malo sprasujem, do kdaj bom zdrzal to…..

Vsak nasvet je dobrodosel

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

TankaKoža

Najprej se vprašaj ali je tiste 90% vrednih 10% viharja in ali se tekom časa stopnjuje. Kot si sam povedal, se celotne dinamike razmerja (še posebej 5letnega) ne more povedati v parih stavkih.

Moj nasvet: postavi dogodek kar se da objektivno v 3. Osebo, in ker nisi dal konkretnega primera, bom si ga malo “zmislila” (oz. 2 scenarija) 🙂 ker vsi znamo pametovati na splošno, ampak razlike so v detajlih. Glavna razlika je kdo izziva, kdo stopnjuje in zakaj se ne najde sredine prej.

1.primer
Kmet je vstal ob 4:30, spil kavo in šel kidat gnoj v štalo, ob 7h se s taksijem privleče hedonist iz žurke, ki je zapil za pol minimalca, ga kmet mora nesti v posteljo, medtem ko mu H pokozla hodnik in stopnišče, se dere da smrdi “k pr kmetih”, razlaga kako je bilo fajn in kako so vsi prijatelji kuul, opoldne se H jokca da ga glava boli pa zakaj je K tečen, a ga nima rad, H si želi ToPaTo pa UnoPaUno pa zabavo pa izzive pa strast pa romantiko,… Ob večerji še zbadanje “TegaPaTega njegov pelje na večerjo v ToPaTo drago restavracijo, ker si “privoščita”, ampak jaz sem pa skromen”…
Potem Kmet ponori, sledi jok in pokanje kufrov, čez en teden se med rjuhami pobotata, malo pavze in se vaja ponovi.

*** Če so takšni uvodi v viharje – potem se samo toliko skuliraj, da prideš vsaj malo nasproti – partnerja si dolžen sprejeti takšnega kot je in se mu malo prilagoditi, tako kot on tebi.

2.primer
Kmet je tečen in začne iskati povod za prepir, pa vidi, da Hedonist kavo kuha, pa začne “ooo, upam, da znaš skuhati za dva, v mestih se razvajene riti uči samo nase gledati”, pa čez 5min, “posodica, pomij se”, ker nisi pospravil preden si kavo šel pit; pa se časopis odpre in “ja, TaPaTa politika, vi meščani samo neki filozofirate, pa dr*k mešate, noben ne bi nič delal, sam žurali bi pa se kurb*Li naokoli” pa mu daš zajtrk na mizo pa se dere “luzer, a še tega nisi sposoben, tole je samo za v smetnjak fu*nit, tako kot tebe!!!” In kmet zgrabi lonec in kot podivjana opica začne tolči z njim po štedilniku, medtem ko tebe psuje in opisuje kakšne nasilne smrti si zaslužiš, in kako te vsi sovražijo, potem Hedonist začne jokat in kmet z zmagoslavnim nasmeškom začne, kako si smešen, šibek, ničvreden, “vidiš, da je res, no pa zgini, nihče te ne bo pogrešal!!!”
Čez nekaj dni, te kliče mucek moj, pes te pogreša/ToPaTo si pozabil/potrebujem te itd.itd.itd in se pobotata do naslednjič

***V tem primeru BEŽI STRAN OD NORCA!!! NIČ NIKOLI NI BILO IN NIKOLI NE BO VREDNO TEGA!!! Vsakič ko mu oprostiš, je v njegovi glavi dovolilnica za grdo ravnanje s teboj – RIT SI REŠI IN BEŽI! SAMO ŠE HUJE BO!

Pa da dopišem, zdaj ko sem prišla nazaj iz flashback-a…
Resno, če je tiste 90% časa, ko je med vama v redu samo zato, ker si to kar on hoče, delaš to kar on hoče in požreš vsak dr*k ki ga vate vrže, in med tistimi 10% viharja preprosto še živi Bog ne bi mogel biti dovolj, da bi ga ustavil med izbruhom neizzvanega besa … Te preprosto nima rad in nikoli ne bo, pa ne zato ker ti ne bi bil dovolj, ampak zato, ker je on problem.

V tem primeru zberi ves pogum, ki ga premoreš, pusti vse od imetja do skupnih znancev, tudi če moraš na samolepilne listke napisat kako grdo dela s teboj in si jih prilepiti po stenah, po posodah, avtu, dati za ozadje na telefonu itd. In sam sebi obljubi, da boš premostil svoje samo-zaničevanje in zmogel toliko samoohranitvenega nagona, da tega ne dovoliš več! Če nobenemu prijatelju/prijateljici ne bi rekel naj se vrne po takem viharju nazaj, se tudi sam ne vrni. Resno premisli komu in zakaj bi rekel naj gre nazaj, in se odloči zase kot bi se za nekoga drugega.

In ja, imam grenke izkušnje, če to, kar sem napisala, ne velja zate, vzemi samo kot dobronamerni slab nasvet.
Lp in veliko sreče z odločitvijo.

Iz svojih osebnih izkušenj identične tvojim ti lahko po pravici napisem,da tak odnos ne vodi nikamor…Slej kot prej razpade večno tako ne boš zmogla…Jaz sem si še pamet kupila potem z skupnim nakupom nepremičnine ampak Bogu hvala sem dobila vse nazaj,ostal pa je grenak priokus…Pred kratkim spoznala čudovitega človeka zrelega in nasprotje tega s katerim sem bila…V tisti vezi prej je štimalo vse dokler je bilo po njegovo ,ko pa sem jaz izrazila nestrinjanje v nečem pa je bil že prepir in napetost …Taki se ne spremenijo ne verjamem…Ze pred mano je imel vedno težave v odnosih…

Nikoli in res nikoli ne smes sprejeti alkoholika. Seveda ce imas rad sebe in svoje otroke. In da se ti partner norcuje s tem da zura, medtem ko ti delas ko zival ni glih primer, da moras sprejeti partnerja z napakami. V prvem primeru moras imeti slakirane kovcke ze vnaprej. Zurer se naj trezni pri mamici. Ti pa si zasluzis nekoga ki te ima rad.

Jaz bi ti tako predlagala… Ko je vihar…. Ne potem še v njega rinit ker sama veš da potem je samo beseda na besedo…. Izrečeš kar misliš in kar ne misliš od jeze zato da se malo zbudi… Kar pa naredi kontra efekt in dobiš isto porcijo nazaj ali pa hujšo…. In ženske to zelo prizadene…. Uglavnem ne se kregat če si jezna pejdi en krog… Pa to ne pomeni da si slabič ali kar koli ker ko prideš nazaj in se umiriš ti in on … Se pogovorita…. Postavi si takrat meje…. Njemu jih postavi…so moški tako da jasno in glasno in odlično…. in ne popuščaj… Ne pravim da se morata zdej omejit samo mu nevem rečeš… Lej jaz sem se odločila da se na tak način več ne mislim pogovarjat zato sem šla… Želim da če te kaj moti lepo prideš in poveš… Ok to je bil primer ker nevem kaj je točno problem. Ampak ja meje si postavi in srečno.

Jaz pa ne razumem, ko nekateri odgovarjate kao ženski, a ne znate prebrati, da gre v zgodbi za dva fanta?

Objava čaka odobritev

New Report

Close