kako do orgazma???
Imam še kar kompleksen problem, ki traja že nekaj časa. Vem, kaj bi bilo treba narediti, vem, kaj bi bilo pametno, pa se kljub temu ne morem pripraviti do tega, da bi se problema končno lotila, da bi zagrabila bika za roge.
Torej…Problem je v spolnosti V svojih petih letih spolne prakse in dveletni resni zvezi se še nikoli ni zgodilo, da bi med spolnim odnosom doživela orgazem. Dostikrat sem bila blizu, nikoli na vrhu. Da bi to stanje še poslabšala, pri fantu hlinim orgazem, tako da on nič ne sumi. Jaz pa nesrečna in nezadovoljna, ker mu prikrivam nekaj tako pomembnega.
Naj še povem, da v seksu uživam, tudi vzburim se, le do vrhunca ne morem. Poskusila sem že vse, se sprostiti, pa ne gre.
Orgazem doživljam le ob samozadovoljevanju, že od mojih pubertetniških let.
Vse skupaj je po moje udarilo ven, psihosomatsko, kajti vnetja nožnice se mi nikakor nočejo pozdraviti, nonstop se mi pojavljajo, kar seveda spet vpliva na libido.
Imate mogoče kak nasvet ali spodbudo, kako s vsem tem spopasti?
Aja, pa še to. Vzburjajo me moški, da ne bo pomote.
Spoštovana Mojca,
kombinirajte spolni odnos s samozadovoljevanjem.Študija, o kateri je nedavno pročala tudi Tv, ugotavlja, da v povprečju ženska za dosego orgazma potrebuje 25 minut, torej razliko v času med partnerjevo ” zadržljivostjo orgazma” in omenjenimi 25 minutami izpolnite s predigro, ki bo vključevala tudi samozadovoljevanje, ali pa še bolje, če vas po vaših navodilih stimulira partner.