Najdi forum

Kako dihati pri zimskem teku

Pozdravljeni,
ker imam vsako zimo težave z bolečim grlom, me zanima, kakšno je vaše mnenje, kako prav dihati pri zimskem teku. Ko je topleje, diham na usta. Pozimi mi to enostavno ne gre, me grlo boli naslednje dni. Na nos pa tudi težko diham. Ali je imel kdo podobno težavo in ima rešitev za to?

zelo priporočan tanek Buff, ki si ga potegneš preko ust, lahko tudi nosa in duhaš preko tanke tkanine. Sicer pa odsvetujem tek pod -5C, za “navadne smrtnice” pa mogoče celo pod 0C. Mrzel zrak v plučih lahko povzroča kondenz, ki pa lahko v pljučih zmrzne!

Kaj pa to pomeni da ti zmrzne, a to resno se lahko zgodi?

torej, ko mrzel zrav vstopa v toplejše okolje pride do kondenza. in če se nato to okolje ohladi (orng mraz), potem kondenz (voda) pač zmrzne 🙂 čista fizika. Pri telesu seveda to ne gre kr tko, ker mamo pljuča topla…ampak recimo tm pr -20 bi se pa človek že kaj takega upravičeno spraševal.

torej, ko mrzel zrav vstopa v toplejše okolje pride do kondenza. in če se nato to okolje ohladi (orng mraz), potem kondenz (voda) pač zmrzne 🙂 čista fizika. Pri telesu seveda to ne gre kr tko, ker mamo pljuča topla…ampak recimo tm pr -20 bi se pa človek že kaj takega upravičeno spraševal.[/quote]
Je dejansko ze kak primer da se je to komu res primerilo?

torej, ko mrzel zrav vstopa v toplejše okolje pride do kondenza. in če se nato to okolje ohladi (orng mraz), potem kondenz (voda) pač zmrzne 🙂 čista fizika. Pri telesu seveda to ne gre kr tko, ker mamo pljuča topla…ampak recimo tm pr -20 bi se pa človek že kaj takega upravičeno spraševal.[/quote]
Je dejansko ze kak primer da se je to komu res primerilo?[/quote]
Te statistike pa nimam. Na severnem tečaju, himalaji zagotovo 🙂 Zgolj teoretično sem želel opozorit na tek pri nizkih temeraturah. Ki pa jih pri nas že doooolgo ni več. Kot rečeno, tek do -5 je, po lastni izkušnji, povsem izvedljiv.

New Report

Close