Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala kako bivati in se uciti ang v angliji ceneje???

kako bivati in se uciti ang v angliji ceneje???

to poletje imam namen oditi v veliko britanijo za 1- meseca, z namenom da izbolšam svojo anglescino. vsi ti tecji so predragi, kajti nimam toliko denarja. stara sem 18 let. razmisljala sem, da bi odsla v london ali kam v bljizino, si nasla delo ter obisovala tecaje, samo ne vem ce je to najcenejsa varjanta.
obstaja kaj cenejsega ?
glede na moja leta, ne morem oditi kar brezglavo.

Hvala!

Tasha

najceneje, gres v pub spoznavas ljudi in se druzis (pogovarjas) z njimi. Ali pa kam drugam ce nisi navdusena nad pubi. Je polno east europejcev ki se mucijo z anglescino tako da sploh ni problema ali kake treme. Ubistvu najvecji problem je najdet pravega angleza ali koga ki govori perfektno anglesko (ce mal pretiravam)

Morda se ne zavedas, da je Anglija precej draga drzava glede zivljenjskih stroskov, se posebej pa London. Kje pa imas namen stanovati?
Ena cenejsih variant je, da si ‘au pair’, a za to bi morala nameniti nekaj mesecev, saj je en mesec premalo.
Veliko srece!

Kaj pa pr tistem duhovniku, ki org. tečaje in bivanje zelo poceni?Je pa res, da tam si z ostalimi slo.in verjetno te hitro zanese, da govoriš slo.. Najlažje je da si kupiš karto, pol pa v kakem hostlu živiš, tam spoznaš ostale in si prisiljena govorit ANG..Tako si tut lahko pogledaš london po dolgem in počez, vmes še poiščeš kakšno šolo, ki ponuja poceni tečaje in si preprosto plačaš… Lahko pa pogledaš tut na internetu..

Odvino koliko se znajdeš 🙂 Po pogovoru s kolegico, je ona odšla pri 19, in je znala tri besede angleško :))) Mislim da prek ene agencije in je zblefirala, tko kot zna sam ona, da je bila sprejeta. V pol leta je znala čist vse.

Strinjam se, da so ti tecaji (pre)dragi, ampak ni samo to, tu so se vsi stroški za hrano itd. Jaz sem bila na dvotedenskem tecaju v Nemciji. Sicer je to Nemcija, ampak je ravno tako draga in sem kar precej denarja zapravila. V dveh tednih se pa kaj dosti ne naucis, ni pa brezveze, ker se druzis z ljudmi in spoznavas mesto…
Ce hoces delat, bos mogla it za vec casa – agencija STA v Ljubljani, tako da precekiraj njihovo stran.
Meni so placali tecaj starsi, zrihtala sem si pa vse sama preko interneta. Preprosto si rezerviras tecaj in nakazes placilo na njihov racun.
Je nek riziko, ker se ne mores obrnit na nobeno agencijo v Sloveniji, ce ti kaj ni vsec, ampak se moras znajti sam. Bolje je it preko agencije, seveda pa placas vec.

Mar ni tako, da agencija v Sloveniji sodeluje/organizira to zadevo preko agencije v Angliji, na katero se je potem mozno obrniti v primeru problemov?

Glede slovenskega katoliskega doma v Londonu, je najcenejsa varianta za in zaradi velikega zanimanja se je treba vnaprej najaviti. Gospodu je ime Stanislav Cikanik in ce koga zanima, bom doma poiskala njegov naslov in telefonsko; je starejsi in tako dvomim, da se ukvarja z Internetom.

hvala za napotke.
tana ce bos slucajno videla to, ( vem da se javim malo pozno) mi lahko prosim posljes naslov tega katoliskega doma v londonu, to bi bilo res super!

hvala !

LP

ce bi sla v anglijo res samo s tem namenom da izboljsas svojo anglescino..potem je ena vrjanta tudi prostovolno delo(po ANGLIJI)..IZBErs si pac kraj..Baje se naucis dost..saj so tam tudi ljudje iz drugih delov drzave

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close