Kako bi izdelali knjižno kazalo? (Pu?)
Pozdravljeni,
za dan mučenikov sem imela namen svojim sodelavcem podariti knjižno kazalo, s katerim si po koncu branja označiš stran, na kateri si ostal.
Zamislila sem si dve lepi ali hudomušni sliki, ki bi jih prilepila na trši karton in ga oblepila s prozorno folijo… pa iščem in iščem že dva dni in ne najdem nič primernega.
Slik je kolikor hočeš, a problem je velikost kazala (zamislila sem si klasično pravokotno obliko, dolgo in ozko)…. in če slikco ožam, se čisto popači.
Počasi že izgubljam upanje, saj me čas priganja, zato vas lepo prosim za nasvete.
Prosim za kakšno idejo? Kako bi izdelali knjižno kazalo vi?
Hvala in lep dan,
Z.
Pozdravček Zvezdica,
tvoj post sem prebrala danes in zagotovo sem že prepozna … jaz pa bi tako, da bi uporabila eno ful lušno servietko – tako hudomušno in kar s servetno tehniko na bel karton, potem pa izrežes v obliki kazala in izdelek je tu … mi je res žal, da sem prepozna, ampak idejo lahko osvojiš tudi za kakšno drugo priložnost ali drugo leto …
MP
Evo, še moja še poznejša ideja ;)))
Ko izbereš vzorec oz. slikico, jo lahko neseš v fotokopirnico plastificirat. Tako ni več “nevarnosti”, da bi se odlepilo vse skupaj, kot se zna narediti pri foliji.
Najbolj se ti jih splača narediti več in ti v fotokopirnici dajo recimo format A4 in jih ptem samo izstrižeš ven.
Jaz jih vedno tako naredim in se kar fino obnese.
Uspešno ustvarjanje in še lepši dan! :)))