Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kakanje -kako pogosto?

kakanje -kako pogosto?

POzdravljeni, Tanč!

Njaprej hvala za vaš trud. Na forumu najdem res veliko koristnega.
Zanima pa me:
Naslednji teden bo naša dojenčica dopolnila 2 meseca. Do pred dveh dni je kakala zelo pogosto, prve tedne je bila pokakana vsaka plenička. Kasneje ne čisto vsaka – kakala je najpogostje zvečer in takrat obilneje, včasih pa tudi zjutraj. Kakala je tudi ob kihanju ali med masažo (majhne količine zelo redkega blata).
Zdaj pa je že tretji dan, ko sploh ni odvajala blata. Je to običajno? Naj me skrbi? Zelo veliko puka, se v spanju vrti sem in tja in stoka. Sicer je to zadnje počela tudi že prej.
Sva polno dojeni, ne dodajava ničesar, punčka lepo pije in napreduje.

Najlepša hvala za odgovor pa lep in sproščujoč dopust!
Pinka polonka

Pozdrav, pinka polonka,
očitno je nekaj napenja. Poskusite masirati trebušček, morda tudi v kopeli. Morda skuhajte sladke kamilice, da bi jo pognalo, obenem pa tudi zrak-vetrove, pa ji bo odleglo. Morda je to samo enkratni slučaj. Če bo slabše, lahko poskusite s kakšnimi kapljicami proti krčem za dojenčke, sicer pa ob neuspehu vaš zdravnik. Boste videli, kako se bo razpletlo, pa boste naprej ukrepali.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close