Najdi forum

Hčerka je stara 9,5 let. Ima mišično hipotonijo in zaradi tega kar nekaj težav. Suha in čista je bila približno pri šestih letih. Dve leti so stvari potekale dokaj normalno, brez “nesreč” in posebnosti.
Potem pa ji je nekje pri osmih letih pričelo uhajati. Najprej samo urin, potem pa še blato. Posvetovali smo se s psihologinjo, nevrologinjo in pediatrinjo. Izvajali smo vse ukrepe., ki so jih predlagale (sama je prala hlačke, se očistila,…). Najbolj pa se je obneslo uvajanje reda. Torej: zjutraj po zajtrku takoj na školjko, tam je opravila svoje in red je bil nekako vzpostavljen. Približno pol leta je to delovalo, pred približno dvemi meseci pa se je to podrlo. Zjutraj enostavno “ne more” ali pa enostavno noče kakati. Nekako po treh dneh ji začne blato po malem uhajati. Čeprav jo potem takoj posadimo na školjku, ji ne uspe iztrebiti do konca. Ko pa nam končno uspe uloviti pravi trenutek, je blata nenormalno veliko (ni znakov zaprtja, blato ni trdo). Naj dodam, da je izjemno ješča, uživa tudi dovolj sadja in zelenjave.
Prosim svetujte mi kaj naj storimo, saj se zadnja dva meseca naše življenje vrti le okrog školjke.

Simis,
Zdi se mi zelo pomembno, da se odkrije vzrok (tako medicinski kot psihološki). Nekateri otroci blato zadržujejo lahko tudi zato, ker je del njih. Vzpostavljanje reda je vsekakor pomembno, ampak naj se vaše življenje ne vrti le okoli školjke. »Lulanje in kakanje« sta del našega življenja kot je hranjenje in spanje. V kolikor je vzrok psihološki, ga bost najlažje rešili s psihologom, ki vašega otroka že pozna.
Vprašanje pa postavite tudi na forumu pediatrija. Upam, da sem vam bo oglasil tudi kakšen starš.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close