Najdi forum

em fantje in dekleta… jst mam pa eno vlko vprasanje… kok nej tastarim povem da kadim… sej nebi biu probelm ce bi biu starejši… kajti star sem 16 let… in jim morem nekako povedat da kadim kr popoldne ko sm doma komi zdržim brez čika… kok jim nej povem…:???prosim čimprej mi svetujte…. hvala…

nehi kadit pa ne bos mel problemov.. ne res to je ful out, pa se skodljivo in sploh grozn za kissat.. jest nikol ne bi hodila s tipom ki bi kadil al bi ga pa probala odvadt

aja no ce slusajno ne bos nehu:) pol ti bo pa ful pomagal ce kdo od starcev kadi ker pol bi mel pac ful dobr argument.. a ti pa lahko..

ja mama kadi… sej sm ze veckrat probu nehat pa zdržim največ mesec… pa še to je velik…

Ni res, da je lažje povedat staršem, ki tudi sami kadijo.
Ponavadi so ti še hujši (govorim iz lastnih izkušenj!).
Drugače pa- če kadiš samo cigarete še ni tak problem, ker je danes že veliko mladih zasvojenih s čim drugim, veliko jih kadi travo…
Ali pa (kar bi bilo najboljše)- odvadi se!
Jaz sem se- sicer zelloooooo težko, ampak mi je uspelo! Samo VOLJO moraš met! In ne rečt, da ti ne moreš, ker se da, samo če HOČEŠ!!!!
LP

ja to je use lepo in prau…uprasu sm pa vas kok in na kak nacin jim nej povem…

Odvadi se- najboljša rešitev!
Sicer pa- meni so full težili, ko so zvedli. V začetku srednje šole sem jih pozabla na omari in prvič se je še nekako dalo, da sem jih “prnesla okrog”- da to niso moji čiki itd… Ampak ko so vidlo drugič (14 dni za tem hehe), so pa vedli pri čem so.
Prvo so full kompliciral. Moji še kadijo (mama & tata), tko da je blo še hujše (ker vejo kako to zgleda…).
Ne vem- potem sem še naprej kadila, čez 3 leta sem pa končala, saj sem se malo zamislila- kam prideš s tem? Pa še keš zapravljaš brez veze. Prvega prižgeš iz radovednosti, potem kadiš zato, da si frajer, potem pa že RABIŠ tisti prekleti cigaretni dim. Vem kako to zgleda.
Ampak sem počasi zmanjševala št. čikov na dan in uspelo mi je.
Če pa nimaš namena nehat…- potem jim pa kar direktno povej- tako ali tako ti ne morejo naredit kaj dosti… Več kot težit ti ne morejo. Misliš, da te zaradi tega ne bi pustili ven? Pomoje ne- saj če boš hotu kadit, boš tako ali tako.
Pa probi rečt v takem bolj “mirnem” trenutku, da ne bo še večjega kažina.
Pa povej jim, da boš nekoč nehal. To tudi res naredi! No future s čiki, ti jst povem…
Pa srečno!

Če se nočeš odvadit, potem ti preostane samo še, da rečeš: “oča jaz kadim, še sam ne vem zakaj, cigareti se mi kar sami prižigajo pred nosom, odvadil sem bom pa takrat ko bom skapiral da je to samo za naivne”.

ne jim povedat! k ce jim bos povedov pol ti bojo skoz utrujal, ce ti pa ne bojo nc utrujal bos pa ti vec kadil (po moznost doma skupi z mami ob jutranji kavici).

ena!
tut jest sm skos govorila da nam nikol hodila s tipom k bo kadil:).po se pa zatrapam u enga tipcka k kadi zj sva pa skupi ze mau vec k en let pa pol:)..ja ja zarecenga kruha se najvec poje.sj ga poskusam odvadt sam mi ne uspeva prevec, je pa res da ma skos cigumije sabo:) LP

Če si že tako odvisen od tega sranja jim pač to lepo povej. Posebej mami. Odvisno kake starše imaš. Če bodo imeli posluh zate potem je ok, če pa ne pa boš itak še dalje kadil in to jim povej, ker itak sami vejo in da si se rodil in odraščal kot pasivni kadilec in da je bilo samo vprašanje časa, kdaj boš začel aktivno kadit. Pa še to poudari, da so ti bili starši prvi zgled za to in naj se malo zamislijo, preden ti začnejo pi..dit oz. težit v zvezi s tem. Potem pa je še tukaj vpliv okolja – tvoje družbe, ki te je še dodatno potegnila v to. Samo starši zelo radi živijo v utvarah “moj otrok že ne” Resnica pa je lahko zelo drugačna.

ej takle ti povem:ne povedat tastarim!!vsaj za zdaj še ne.jaz na primer tud kadim pa če že ne morem ven se pač potrpi ker pri teh letih še pač ne mormo bit nevem kak odvisni.pa ko si rekel da cel dan doma ne zdržiš…pa pejt ven ane.če ti pa ne pstijo tulk si pa sam zmisl da greš tam neki v trgovino al pa neki kopirat…..pa pejt na čik.sej po svoje te zastopim no:))) LP.-nina

ej ti kreten.. da se nauš zasmodu pa požgau vso slamo v glav. ne vem kera bejba te boo gledala smrduh kadilski. adijo pamet. če že morš vlečt ga rajš enmu potegn pa boš še zaslužu. ajd k preveč smrdi!!!!!!!!!

Pa brez zamere

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close