Najdi forum

Kaj zaustavlja drisko???

Prosim, če mi lahko kdo pomaga z nasvetom,
kaj zares učinkovito zdravi drisko.
Težave se mi namreč pojavljajo že dober mesec.
Poskusila sem že tudi z suhimi borovnicami, banane, meta,… vendar me še vedno muči.
Sicer ni v tako hudi obliki, vendar prej teh problemov nisem imela.
Stara bom 60 let. Ali je to lahko tudi mena?!

Hvala vsem

Ker se vam težave tako ponavljajo, vam svetujem obisk zdravnika. Vsaka driska pomeni tudi dehidracijo telesa. Pijte veliko tekočine, da nadomestite izgubljeno.
Lahko je mena, lahko stres, lahko pa je kaj narobe s črevesjem.

suhe botovnice, izotonični napitki zaradi izgube elektroliton, frutekov sok prav za ta namen, ki ga prodajajo v lekarni.
Dieta, prepečenec !

jaz osebno pri driski uporabim 2-3 tabletke saharina naenkrat. to vzamem dva do trikarat in je vse ok.

druga zadeva so tablete linex, ki jih dobiš v lekarni brez recepta

sicer pa če ste imelil lažjo obliko zasturpitve želodca je to možno , da vas tera na WC dlje časa – v tem primeru k zdravniku.

V lekarni se brez recepta lahko kupi oglje.

100% pomagajo kapsule Linex, pa še narejene so baje iz samih naravnh stvari – vsebujejo neke take bakterije, kot jih jogurti.

Živjo!

Imela sem podobne težave, pa so minile s pravo hrano.

Klasika: Pravi čaj, suha hrana (prepečenec, bobi palčke), prežganka, jogurti – navadni brez sladkorja, najboljši so tisti z oznako LGG – posebne bakterije, ki preganjajo drisko.

Pri hrani je pametno začasno omejiti beljakovine in maščobe in jesti lahko hrano – sadje (banane, korenček, jabolka – (postana, da so rjava), – vsako jutro pojem mešanico naribanega korenčka, jabolk in banane – zelenjavo, redke močnate stvari – npr. klasični močnik, razkuhan riž, lahke juhice s krompirjem.

Lahko vam škodi kruh, ker ga v pekarnah pečejo z mnogimi dodatki – specite si ga sami ali ga nekaj časa ne jejte.

Lep pozdrav!

New Report

Close