Pozdravljeni.
Odločil sem se nekaj storiti. Prosil bi vas za kako mnenje, predlog.
Stvar je sledeča: Prejšn teden sem dopoplnil 18 let, trenutno tehtam 66,5 kg. Problem pa je ta, da sem morda videt malce ”nezrel” v primerjavi z mojimi vrstnik. Imam recimo zelo ”tanke” roke, sem pa tudi bolj manjše postave(171cm). Zato tudi zgledam mlajši, kot koliko v resnici sem.
Zato sem se odločil, da bi bilo potrebno kaj storiti, da bi to spremenil. Sicer nisem debel, ampak bi kljub temu nameraval izgubiti tudi nekaj odvečnih kilogramov in pridobiti kaj na mišicah(predvsem na roki, pa pol pozneje bi želel tudi vsaj malo trebušne). Torej je moj cilj, da bi izgledal bolj razvito.
Dejstvo je, da v fitnes trenutno nemorem hodit, kajti nimam te možnosti(zaenkrat).
Sedaj me zanima, kako se sploh lotit stvari? Mi je potrebno kaj hujšati? Če ja, do koliko kilogramov? Glede mišic pa me zanima, katere vaje bi lahko izvajal doma, da bi delal na roki? Lahko sproti že delam tudi na trebušnih?
Pozdravljen Nik
Odgovor zate je enostaven: začni trenirati. To bo popravilo vse, kar si napisal.
Najbolj učinkovita bi bila vadba na fitnesu.
Če fitnesa ne moreš izvajati, je alternativa vadba doma z lastno težo.
Vsako jutro in vsak večer naredi naslednji program:
– 20-30 počepov
– 10-20 sklec
– 10-20 izpadnih korakov z vsako nogo
– 30 sekund “plank”
Naredi tri kroge.
Isto vadbo ponovi zvečer.
Delaš 6 dni, v nedeljo je počitek.
Postopoma stopnjuj število ponovitev in krogov.
Na ta način boš v 4 tednih naredil opazen napredek. Še posebej, če boš užival dovolj beljakovin, ki so ključne za rast mišic.
Računaj pa, da bo po nekem času vadba doma premalo in se bo napredek ustavil. Takrat boš moral na fitnes.
Tukaj kratek video, v katerem sem razložil zakaj pride do tega:
https://www.facebook.com/TheNutrition/videos/10153355496646289/?theater
Se zahvaljujem za odgovor MareHojc.
Razumem, da se bo čez čas napredek ustavil, vendar bo zaenkrat tudi to dovolj, da vidim sploh ali mi uspe narediti napredek in to kakšen.
Torej, kardio treninga niti nerabim? Samo te napisane vaje z lastno težo naredim 3x oz. v 3 krogih, dvakrat na dan? Ali je pomembno, da je zjutraj ali pa je lahko malo pozeneje?
Sem pa tudi videl, kar nekaj takih vaj z lastno težo na yt. Nebi bla priporočljiva morda katera od tistih vaj?
Hvala že v naprej.
Začni enostavno – tako kot sem ti napisal.
Po 4 tednih bi se moral videti že rezultat.
Zavedaj se, da brez pravilne prehrane ne boš imel uspeha oz. bo ta precej manjši.