Najdi forum

Pozdravljeni,

Moj oče je star 65 let in je alkoholik, ima obdobja ko pije, v teh obdobjih psihično maltretira mamo, poleg alkohola uživa tudi zdravila. Reakcija je huda…dejansko v opitem stanju blodi. Mama je že obvestila njegovo osebno zdravnico, le ta je rekla da se mora sam odločiti za zdravljenje. Sam sebe ne smartra za alkoholika, tudi zanika uživanje alkohola. Glede na njegovo zdravstveno stanje je nesposoben skrbeti sam zase.
Mama je povsem obupana. Rada bi ji pomagala, pa ne vem kako. Oče zavrača kakršno koli pomoč, predlagala sem mu že da bi šli do kakega strokovnjaka, vendar noče.
Kaj lahko naredim, kam se naj obrnem, obstaja kakšna institucija, zavod, kjer sprejmejo takega človeka?

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore.

http://med.over.net/forum5/read.php?261,6584206

Upam, da se tvoj primer uredi. Srečno

Imeli smo popolnoma isto situacijo in to je trajalo kar nekaj let. Dokler tvoj oče noče ne bo nič!! mi smo začeli tako, da si je prebral en navaden vprašalnik, ki smo ga našli na netu o alkoholikih. Ko ga je rešil je videl, da je rezultat pozitiven in je rekel da gre v AA, ampak je še naprej pil, mogoče malo manjkrat ampak takrat ogromno. Doma smo mu ves čas govorili, da se mora zdravit ker je alkoholik in mu ni potrebno skrivati pred nami, ker nam je jasno, zdravnik mu je tudi rekel, ampak nič ni zaleglo. Rekel je da se bo sam rešil. Moja mama je psihično skoraj propadla.

Ko je bil v AA-ju je poslušal še druge zgodbe in tudi zgodbe svojcev kako trpijo, ampak on je mislil, da pri nas pa ni tako. Po dolgem času se je sam odločil, čeprav mislim, da zarad tega ker smo tako težil, da nas je imel dovolj. Zdej je ozdravljen, ampak to še ne pomeni da je vsega konc, se veliko trudi. Tudi tablet ne jemlje več. Ne govorimo pa skoraj nič o tem, ker noče poslušat, pravi, da se noče o tem pogovarjat, ker je preveč sveže.

Bilo je zelo težko in te čist razumem.

Marjetice, hvala. Res je zelo težko in dejansko sem tudi sama ugotovila, da ne morem prav nič pri temu. Trenutno ne pije, se pa sprašujem kdaj bo ponovno začel. Takrat je grozno.
Alkohol je tudi pri nas tabu tema.
Sem vesela, da se ti je situacija uredila!!! Upam, da bo tudi pri nas tako.

Jaz mislim, da moraš vztrajat tudi ko je trezen. ker verjetno misli, da ko je trezen je vse uredu in pozabljeno. Jaz nisem nehala tudi takrat, mislim, da me je že zasovražil, ali pa samega sebe. Ves čas smo mu govorili naj se gre zdravit, če imam rad mamo in nas, če nas hoče obdržat in imet lepo življenje še naprej a ne. Najhuje je bilo, ker je mislil, da se ga hočmo znebit s tem ko ga pošiljamo na zdravljenje. Vztrajaj in še enkrat vztrajaj. ga je bilo pa zelo sram!!

New Report

Close