kaj storiti?
Lep pozdrav.
Malo mi je nelagodno tako pisati o problemih ki jih imava s partnerjem ampak sem ze tako obupana da ne vem vec na koga naj se obrnem. Stara sem 22 let s fantom sva skupaj ze 4 leta. Poznala sva se ze od prej in bil je moj najboljsi prijatelj (no saj je se zmeraj). Problem je da ze zelo dolgo ne funcionirava v postelji. Kriva sem jaz. Oziroma jaz se počutim kriva. Naj povem da se nikoli nisem dozivela orgazma. V prvem letu zveze me ni motil sex brez orgazma ampak po tolkem času sem nekako vrgla puško v koruzo in se mi enostavno ni dalo več trudit. Ne pocutim se dobro ko se me zacne dotikati. Razisljam samo o svojih in njegovih napakah. O tem kako hrapave roke ima (??) pa kako mi špeh štrli iz hlač in podobne bedarije. Nikakor se ne morem sprostiti. Vedno je nekaj kar ni prav. To je ZELO načelo najin odnos. Saj se tudi pogovarjava o tem ampak nekako ne prideva nikamor. Njega skrbi da ni dovolj sposoben na tem področju. To ne vem ker nimam prav veliko izkušenj. Vem le da nekaj ni prav. Rada ga imam. Je res super fant. Saj ima napake in je tecen ampak se zelo ujameva pri vseh drugih stvareh. Ampak sex je meni pomeben. Rada bi kdaj pa kdaj začutila metuljčke v trebuhu ko pomislim nanj. Rada bi da se kdaj strastno ljubiva. Da si ne moreva pomagati. Če pomislim da bi sla narazen se mi lomi srce. Ampak jaz vem da če bo šlo takole naprej se bo vse skupaj končalo na zelo grd način.
Zadnje čase mi sploh ni do tega da bi ga videla. Res ne.. Ker je zmeraj tista nelagodnost in nesproščenost v zraku. Občutek, da je nekaj narobe in da bo kmalu konec če nekaj ne ukreneva.. Stalno se izogibam njegovih dotikov in poljubov. Enostavno vem da bi on rad. Ampak jaz nocem. Naj še povem da tudi doma, sama ne morem priti do vrhunca. Ubistvu se skoraj nikoli ne samozadovoljujem ker skoraj nikoli ne začutim te potrebe.
Strah me je da ga bom odgnala stran. Saj tudi on čuti da se izmikam. Saj ni neumen. Vedno bolj sem žalostna. Vendar misel da bi bila brez njega me žalosti še toliko bolj..
Lepo pozdravljeni!
Najverjetneje vam resnično ni lahko pisati o problemih, ki jih imata s partnerjem, saj so zelo intimni in osebni. Težko pa je tudi, ko ne najdeta več poti iz stiske in žalosti, ki se je med vama prebudila. Vajin odnos je prešel v fazo zrelejšega odnosa, kjer odnos preide iz stanja zaljubljenosti v stanje odnosa. To pa za seboj pripelje vse tisto, kar sta prinesla od doma. Vse tiste razbolele zgodbe in čutenja, ki jih spremljajo, so se tukaj ponovno prebudile. In spolnost je samo objekt, kamor sta vidva zalepila stisko, ki je nastala. Spolnost je samo odraz odnosa kot takega in ni vzrok, je posledica tega, kar se na čustveni bazi dogaja med vama.
Veliko žalosti, krivde, nezadostnosti, nesprejetosti in nerazumevanja, se prebuja med vama, kar je za vajino obdobje štirih let normalno. V odnos vedno prikličemo osebe, ki bi naj pozdravile naše otroške rane in tudi med vama se je začelo odpirati vse tisto, kar vaju še vedno boli, pa ne znata najti pravih besed in sočutja, ki ga oba zelo potrebujeta.
Če vama je odnos vreden in ga želita nadaljevati, poiščita pomoč, ker bosta sama zelo težko našla lažjo pot. Želim vama veliko vztrajnosti in potrpežljivosti na vajini poti v življenju.
Sabina Stanovnik, zakonska in družinska terapevtka
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
041/867-856
[email protected]