Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Kaj sploh lahko jem??

Kaj sploh lahko jem??

Zdravo!

Doma imam skoraj 2 meseca starega fantka, ki je imel pred časom obrazek čisto rdeč, koža pa je bila zelo suha. Ni ga pa nič srbelo, saj se ni praskal oz. ni z rokicami segal k obrazku. Zanimivo je to, da rdečice ali kakih drugih pikic ni imel drugje po telesu. Pediatrinja nama je dala eno hladilno mazilo (20% olivno olje v bolobazi 100,0 in Elocom. Sedaj se je stanje popravilo.

Že pred nastankom te alergije (jaz sem mislila, da se mu koža čisti) sem prenehala z uživanjem mleka, mlečnih izdelkov in jajc. Pri tem sem celo pazila, da nisem uživala živil, ki vsebujejo karkoli vsaj malo diši po mleku in jajcah, škrobu ter soji. Jedla pa sem med (verjetno napaka, ker je hud alergetik). Sedaj jem bolj malo stvari kar me totalno iritira, ker imam zelo rada mleko in mlečne izdelke. Riževo mleko mi pa ne diši!!!

Zanima me, do kdaj je treba pazit pri prehrani. Ali lahko postopoma začnem nazaj jest “prepovedana” živila? Jem sicer dosti zelenjave, me pa zanima če lahko jem mlado čebulo in kisle kumarice ter paradižnik? Kaj pa od sadja?

pa naj še omenim, da ima mali še zmerni refluks.

LP

dokler dojiš moraš bit na izločitveni dieti, če je otrok alergičen na hranila

Stroga dieta dokler dojiš, raje sveže kumare namesto kislih. Bolje se izogibati hrani, ki je zelo alergogena: jagode, med, oreščki…Sama sem bila skoraj dve leti na taki dieti in ni mi žal, ker s tem ogromno narediš za otrokovo zdravje. Sama sem tako razmišljala: bolje da še nekaj časa potrpim, kot pa da bo imel potem ta mali celo življenje alergije… in res, nam se alergije počasi umirjajo…Dojenje ogromno prispeva k otrokovemu močnemu imunskemu sistemu. Pa še nekaj: sama sem lažje prenašala to mučno dieto, kot pa da se mi je mešalo od skrbi, ko sem ta malega kar naprej vozila okoli dohtarjev…

Pa vztrajaj, da te pošljejo na alergološke teste.

Zdravo!

Se popolnoma strinjam s tabo mata. Tudi jaz se motiviram samo in izključno s tem, da z dieto pomagam MArku, da ne bo imel kasnejših problemov. Sem pa rekla pediatrinji za alergološke teste, pa je rekla, da jih začnejo delat okoli 6 meseca, saj pred tem ne pokažejo rezultatov. Bomo počakali.

Sedaj ima pikice po trebuščku in hrbtu ter rokicah. Je rekla, da ne more čisto izločit alergije, se ji pa vseeno zdi, da bi lahko šlo samo za čiščenje kože. UPAM!!!

A ima katera izkušnje glede uživanja češenj in melone???

LP, Ines

Splača se biti na dieti, jaz sem že 4 leta na dieti, prva že lahko vse je, pri ta drugem počasi uvajamo vsa živila, pri tretjem pa sem zaenkrat še preventivno na dieti, čakamo pa na testiranje.
Imamo pa alergijo na mleko, jajca in pšenico, držim se pa tudi strogo preventivne diete (paradižnik, citrusi, jagode, svinjsko meso, oreški), če se le da, se izognem tudi konzervansom.
Kar pogumno!

<http://pejicna.moj-album.com/>

New Report

Close