kaj se plača?
Pozdravljeni!
Prosim za pomoč, če kdo slučajno ve kaj je prav in kaj ni.
Hčera je stara 6 let in mora na operacijo dlesni. Pričelo se je takole: Na pregledu pri njeni osebni otroški zobozdravnici je le ta ugotovila, da hči potrebuje ortodonta in še pred tem sliko njenega zobovja.
Zobozdravnica naj bi na podlagi slike spisala napotnico za ortodonta. Zaželela pa si je CD in ne slike, torej sem po slikanju prosila za CD in ga plačala 1000 SIT. Nato sva bili na pregledu pri ortodontu in ta je poslal hči seveda spet z napotnico v Celje k kirurgu. Tam pa CD ja niso marali, ker nimajo potrbne opreme. Zahtevali so sliko.
Tako smo šli s CD nazaj k rentgenologu, (ki naj bi bil tudi “privat”) in mu pojasnili, da pa sedaj rabimo sliko in ne CD. Takrat nam slike namreč ni dal, dal je le CD, tako kot je želela njena zobozdravnica. In tega sem ekstra plačala.
Potisnil je torej CD v računalnik in natisnil sliko. Plačala pa sem jo 1600 SIT! (To bi lahko naredila tudi sama!)
Ni mi več jasno ali sedaj vse plačujemo – tudi za otroke? Vse je bilo na napotnico, nič privat! Prvič nama slike sploh ni naredil, sedaj pa jo je računal. CD se pa tako polno plača.
Ne vem, če je razumljivo vse skupaj, vprašam pa vseeno, če ima kdo tovrstne izkušnje, naj se javi in da tole predebatiramo.
Forum je zaprt za komentiranje.