Najdi forum

Z možem sva čisto zgrožena nad tem kar sva slišala danes po telefonu- da naj bi šel najin otok v šolo s pp.
Eno leto nazaj sva vložila prošnjo za pomoč najinemu fantku ker je bil izrazito nemiren, imel slabo koncentracijo…v šoli se je vse skupaj potrdilo, s šolsko psihologinjo sva ugotovili da ima otroček specifične učne težave in da bi mu individualna pomoč pri pouku prav prišla.
Čez smo dali tri preglede pri psihologinji ki nam ni nič objasnila kaj je narobe z našim otrokom, z njim je delala intiligentne teste, pa en obisk specialni pedagoginji- slaba motorika.Gospa,ki dela na zavodu mi je po tel. povedala da gre pri otročku za manjše mentalne sposobnosti in da se odločajo o tem da bi šel otrok na šolo s prilagojenim programom.
Bila sem totalno šokirana, ker stojim za stališčem da otrok napreduje, se razvija, kar opazijo tudi učiteljice v šoli s katerimi dobro sodelujemo. Problem naj bi bil v tem da se otrok težko zbere, ko nekdo sedi zraven njega pa naredi nalogo brez problema. in najino mnenje je, da je možno, da otrok enkrat kasneje ne bo zmogel usvojiti znanja, se bo v šoli slabo počutil, da takrat se bomo pogovarjali o drugi šoli, ne pa sedaj, ko je fantek šele začel s šolanjem. To sem jasno povedala tudi gospe, zato je predlagala ali da z usmerjenjem prekinemo ali počakamo na sklep in se pritožimo pri tem bi dobili na času (proces naj bi se zavlekel za eno leto) in bi otrok dozorel. Vmes naj na pomoč ne računamo. Povedala pa mi je, da učno pomoč dobijo le redki otroci. Kako je to mogoče da nismo dobili pomoči? Kaj naj storimo, prekinemo postopek ali nadaljujemo kot nam je predlagala gospa? Kajti ne glede na mnenje strokovnjakov, sina ne dava v šolo s pp (vsaj zaenkrat še ne).
Hvala in LP!

odgovorila sem vam na zs.

Dežna kapljica,

Obstaja pot, ki vam jo je omenila gospa (torej pritožba na odločbo). Mene pa bolj zanima, kakšno je bilo mnenje šole? Kajti, če je šola v svojem mnenju napisala, da otrok ne napreduje, ne dosega ciljev … se običajno staršem, seveda tudi glede na rezultate pregledov, svetuje všolanje na OŠPP.
Teoretično bi se dalo tudi preusmeriti postopek na drugo komisijo.
Kako točno ravnati v dani situaciji vam bodo znali povedati na Zavodu za šolstvo (Ljubljana).

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close