Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica Kaj se dogaja z moškimi (bivšim),ne razumem popolnoma ničesar več?

Kaj se dogaja z moškimi (bivšim),ne razumem popolnoma ničesar več?

Kot že sam naslov pove,ne vem kaj se dogaja z mojim bivšim,sam je končal,ker takrat ni kao čutil več do mene nič,je bil prazen,ni bil srečen sam s seboj….., skratka sedaj je ugotovil le eno da me ima še rad ampak ne ve kaj bi ker hoče biti 100%da se bo prav odločil da se kaj takega kot se je ne bi ponovilo,halooo…. Skratka pol mi pa piše da me pogreša,pa vsak večer lepo “pančaj…..”,kaj zakaj in čemu mi sploh piše,kaj je tip res (moški),so res lahko moški tako zmedeni da ne vedo kaj bi? Ne vem nisem več pametna zame je če imaš nekoga rad ga ljubiš si z njim,če ne pa ne.

Spoštovana Ula,

muči vas vprašanje, ki je zastavljeno zelo na široko. Ne samo, kaj misli in čuti vaš bivši moški in ali je sploh res moški – zanima vas tudi, ali so moški res lahko tako zmedeni, da ne vedo, kaj bi.

Odgovorov na ti dve vprašanji bi bilo lahko nešteto, odvisni pa bi bili od tega, kdo bi odgovarjal. Če niti vi ne veste, kaj se z vašim bivšim dogaja, kako bi na podlagi nekaj stavkov vedel kdor koli drug. (Kar zadeva vse moške – moški so ljudje in ljudje smo včasih pač zmedeni, da ne vemo, kaj bi. Do tega imajo »pravico« ravno tako kakor ženske.) Imate občutek, da če bi vaš bivši jasno vedel, kaj želi, bi bilo vam laže. Tako pa ste pravzaprav zmedeni (tudi) vi. Kot sami pravite: »Ne vem, nisem več pametna.«

Iz svoje zmede pa se boste laže izvili, če boste pozornost obrnili vase, kot če bi skušali uganiti, kaj vaš bivši pravzaprav misli, čuti, namerava in želi. Če bi torej to vprašanje postavili sebi: »Kaj mislim, kaj čutim, kaj nameravam in kaj si želim?«, bi že stopili na pot, ki pelje k precej jasnemu odgovoru. Želite si, da bi mu lahko verjeli, vaši občutki pa vam govorijo, da v tem za vas ni varnosti in jamstva. Zakaj ne bi zaupali svojim občutkom? Prav zdaj imate priložnost, da si prisluhnete in si potrdite, da si boste zaupali, saj so vaša čutenja vaš najboljši kompas. Če čutite negotovost in razdvojenost, čutite prav. Če čutite, da vam govori eno, dela pa drugo, čutite prav. Če čutite, da to za vas ni dovolj, da bi mu zaupali, čutite prav.

Nič ni narobe, če mu verjamete, da vas pogreša in vas ima rad. Problem je v tem, da njemu ti topli občutki do vas »na daljavo« zadoščajo, vam pa ne. In medtem ko se on odloča, kako naprej, imate »zlati« čas, da se tudi vi odločate o sebi. Kaj pričakujete od partnerskega odnosa (s komer koli)? Vaš zadnji stavek govori, da morajo za vas besede biti v skladu z dejanji. Poleg tega imate svobodno voljo in lahko njegova sporočila prebirate ali pa tudi ne. Dokler se ne boste odločili, ali bi vi želeli nadaljevati zvezo z moškim, čigar »zmedenost« vas bega, pa lahko prevetrite tudi vse, kar vam je bilo v vajinem odnosu všeč in kaj ne, ter se na podlagi tega odločate, česa ste vredni in kaj je za vas dovolj dobro, da se boste v partnerstvu počutili varno.

Prijazen pozdrav,

Jana Lavtižar, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka I [email protected] I 040/523-787 I www.janalavtizar.com

New Report

Close