Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kaj se dogaja z mojim dojenčkom

Kaj se dogaja z mojim dojenčkom

Pozdravljeni. Pišem vam, ker sem že čisto obupana. Sem mamica skoraj pet mesečnega sinčka. Že od drugega meseca precej bruha in poliva. Vmes se stanje izboljša, potem spet poslabša. Zaradi tega je imel precej težav pri dihanju, saj mu je vsebina uhajala v sapnik in slišati je bil bronhiolitis. Veliko je kihal in kašljal iz pljučk, vsebina mleka mu je dostikrat ušla skozi nos. Hodili smo na Bovnovno terapijo, pa je tudi terapevtka omagala. Precej pa nam je pomagala pri krčkih. Obrnila sem se tudi na homeopatinjo, ki pa nam žal tudi ni pomagala tudi po menjavi treh zdravil. Zdaj pa je stanje sledeče. Hropenje in kašljanje se je sčasoma umirilo, tudi bruhanje je že kazalo da pa se bo vendarle izboljšalo. Ampak sem se motila. Trikrat se je ponoči zbudil v ogromni količini izbruhane vsebine, včeraj pa je začel močno bruhati kar pol minutke skupaj. Najhuje pa je postalo to, da je postal zelo razdražljiv in jokav. Prej je bilo videti, kot da vse prav dobro prenaša. Zdaj pa je večino dneva slabe volje, razdražljiv in jokav. Pozabila sem omeniti, da je samo dojen, sva pa že začela uvajati gosto hrano, ki jo je zdaj začel malo bolje sprejemati. Ko ga pristavim k prsim začne jokat, nekaj minut ziza in postane zelo nemiren. Prsi me ze zelo bolijo, ker tako nemirno in z strahom vleče. Po petih minutah sledi jok in neugodje. Tudi če podre kupčka. Mnogokrat ob tem tudi bruhne. Pediatru sem že večkrat omenila da sumim na refluks, ampak se precej redi, saj ima že osem kilogramov in je pravi mišelinko. Zelo se je začel sliniti in tlačiti prstke v usta, za kar vem da je normalen proces. Kakšnih sledi o zobkih ne opazim. Vse to sem že doživela pri prvem sinku, ampak ni bilo tako izrazito. Fantek pa zdaj že od velike noči večino časa skneče in joče skozi ves dan. Kaj mi je storiti,kaj mi svetujete kaj bi ga lahko pestilo. Ali je možna alergija, tudi če ima kožo lepo. Pozabila sem omeniti še, da je zelo pogosto odvajal tudi do 12 krat na dan. Blato pa je bilo zelo raznoliko , včasih tudi čisto tekoče. Zdaj tri dni odvaja malo manj. Za odgovor se vam res zahvaljujem in upam, da mi lahko pomagate, saj je zelo težko gledati svojega sinka ki nenehno joče.

Lahko gre za vnetje sluznice požiralnika in želodca. Pediater lahko predpiše zdravila (inhibitorji protonske črpalke, npr. Controloc ali Nexium susp.). Če se stanje v 2-3 tednih ne bi izboljšalo, svetujem pregled pri gastroenterologu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Tezava je da nas pediatrinja ne jelmje resno ker se fantek redi. Danes je spet bruhal vec minut skupaj. Kaj takega se nisem videla. Ona nas bo napotila direkt na gastro. Se pravi da nam lahko ona predpiše ta zdravila tudi preventivno. Ko smo ji omenili tezave je rekla, sa imajo zdravila prevec stranskih učinkov in se ukinjajo in da gastro ambulanto za merjenje refliksa pa nam odsvetuje in tudi sama ne zelim gledati fantka tako trpeti. Čisto sem ze obupqnq ker ne vem kaj storiti.

Peidater lahko napoti na pregled ali za hospitalizacijo, kakor pač presodi, da bo otrok hitreje obravnavan. Preventivno ne predpisujemo ničesar (razen vitamina D). Otrok ima znake, ki nakazujejo akutni gastritis in začetno zdravljenje lahko predpiše pediater sam.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Kaksni pa so aimptomi akutnega gastritisa. Ali je znacilno veckratno bruhanje. Nase dete bruha le občasno ne po vsakem obroku. Ves cassi mane tudi nosek, sem pozabila omeniti. Verjetno dojencke to precej boli

Znaki so takšni, kot ste jih opisali. Seevda ima mnogo prebavnih motenj podobne znake.
O tem najprej preberite temo na spodnji povezavi:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=46&t=4080674

New Report

Close