KAJ SE DOGAJA Z MANO???
Najprej lep pozdrav!
Stara sem 22 let in imam probleme za katere ne vem kako bi jim lahko rekla (depresija,paranoja,kompleksi…).Ne vem če ne kar vse naenkrat.
*Pred 4 meseci sem zamenjala službo,s katero sem kar zadovoljna,vendar imam od takrat dalje nek čuden občutek da kadarkoli se moje nove sodelavke pogovarjajo na samem,govorijo o meni,čeprav potem ugotovim da to ni res.Ker delam v trgovini,imam enak občutek za stranke-da me ne marajo,da mi ne zaupajo…Vendar je to samo občutek,v resnici me imajo radi.Mi mogoče veste povedati,zakaj se mi to dogaja?
*Ko sem zamenjala službo,sem se odločila da naredim nekaj zase in se vpisala na fitnes,ki ga redno obiskujem po eno do dve uri 4x na teden.Zakaj?Imam težave z nihanjem telesne teže.Ko sva se pred 5 leti s fantom spoznala,sem imela 63 kg,vmes sem jih imela tudi 82!!!,sedaj pa 73,kar je še vedno preveč.Odkar hodim na fitnes,sem postala sicer bolj samozavestna,ampak kaj se mi je zgodilo včeraj?S partnerjem sva zvečer ležala v postelji in se pogovarjala življenjske stvari nakar mi ljubkovalno reče:”Te bom stisnil okrog tvojga špehka-tko te mam rad!”Takrat so me oblile solze-zato ker mi je omenil špeh.Jokala sem zaradi take malenkosti-ena taka micena stvar me je prizadela.ZAKAJ SE MI TO DOGAJA?
*Kot bi bila šele sedaj v puberteti so mi nastali mozolji katerih nikoli nisem imela,zmanjkuje mi glasu-kot bi mutirala,postala sem čisto zbegana,pozabljiva,utrujena,zaspana…Nekaj se zagotovo dogaja z mano!!!
*Poleg tega imam še stalno občutek da me partner ne sprejema takšne kot sem (bolj okrogle) in stradam da bi mu bila všeč,po drugi strani pa se nabašem s hrano in globoko v sebi vem da me ima rad tako kot jaz njega.
KAJ NAJ STORIM?SEM ČISTO OBUPANA?KAJ JE NAROBE Z MANO?MORAM OBISKATI PSIHIATRA?
Hvala za odgovor! PUPA!
Spoštovana Pupa,
ker samozavesti ni mogoče pridobiti le iz izgubljenih kilogramov, jo bo treba nabirati na področjih, kjer lahko še napredujete ( študij, poslovni uspeh in ne nazadnje tudi v umetnosti lkjubezni.)Takrat vas bo fant cenil in občudoval zaradi vas,če pa se bodo sodelavke v vaši odsotnosti pogovarjale o vas , bo vsebina bodisi zavist ,ali pa želja, da bi vam bile čimbolj podobne.Pustite torej pri miru dejavnike, na katere ne morete vplivati, trud in prizadevanje pa vložite v tiste,ki jih glede ba svoje sposobnosti obvladate.