kaj podariti na poroki namesto konfetov?
Midva sva po nekem slovenskem izročilu zapakirala piškote v culice iz belega lanenega blaga in zavezala s trakom, nanj pa obesila besedilo, iz kje to izvira in najini imeni, datum in kraj poroke. Ena kolegica pa je dajala na svoji poroki doma narejeno milo, v katerega je vtisnika nebesno znamenje vsakega gosta (prej je vsakega vprašala, kaj je po horoskopu).
lahko pa podariš vajino sliko iz poroke seveda z zahvalnim verzom- predlog iz revije moja poroka! poglej tudi na intenetno stran te revije, tudi tam dobiš nekaj idej!
problem tukaj je le ta, da mora slikar ko vaju slika takoj dati razviti slike , da jih vama da še isti dan oz. čez nekaj ur. to pa je seveda odvisno od fotografa.
Midva sva sicer delila konfete in pecivo (običajno na Primorskem). Sem pa bila na poroki kjer sta delila v lepe škatlice zapakirano pecivo, na neki drugi pa sta dala poročno fotografijo, na ovitku sta bili njuni imeni, kraj in datum poroke, ampak to pomeni, da se moraš iti že dopoldne slikat, da imaš za sigurno zvečer slike spedenane (obe poroki na Gorenjskem).
Bajina poroka je bila v znamenju marjetic, zato sva svatom na koncu podarila vsakemu paru dva svečnika, ki sem ju sama odlila iz keramofix mase. Eden je bil v obliki marjetice, drugi pa je bil v obliki srčka, nanj sem pa s servietno tehniko nalepila marjetice in uporabila sem še medij za razpoke. Zraven ustretne dišeče svečke ter listke z najinima imenoma in datum ter kraj poroke.
marjetica