Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! kaj podariti na poroki namesto konfetov?

kaj podariti na poroki namesto konfetov?

ali imate idejo kaj podariti namesto konfetov

hvala

Midva sva podarila take lušne rdeče svečke – srčke zavite v prozoren celofan, zraven pa sva samo privezala kartonček z imeni in datumom poroke.

Midva pa vsakemu ročno poslikan kozarec z najinimi imeni in datumom poroke.

Midva sva po nekem slovenskem izročilu zapakirala piškote v culice iz belega lanenega blaga in zavezala s trakom, nanj pa obesila besedilo, iz kje to izvira in najini imeni, datum in kraj poroke. Ena kolegica pa je dajala na svoji poroki doma narejeno milo, v katerega je vtisnika nebesno znamenje vsakega gosta (prej je vsakega vprašala, kaj je po horoskopu).

medene srcke z vajinim imenom, kleklane ali kvackane srcke, porocno sliko z zahvalo, majhne sadike brsljana (ali katerekoli druge sadike – Brsljan pomeni vecno ljubezen) v okr. lonckih, kjer sta napisana vajina imena in datum – ziv spomin na vaju, ki raste!

Midva pa sva podarila kristalne zvončke (Kristal Rogaška) z vgraviranimi imeni in datumom.

nmk, … od KJE izvira ….. brrrrrr, kar strese me …… pojdi tudi kaj na forum “al¨prav se piše”, glede na to, da si verjetno še dokaj mlada. Pa brez zamere in LP.

Ojla!

Midva sva podarila figurico (cca 8cm veliko): parček sedi na klopici in se bližata k poljubu. Enako, oziroma melo večjo figurico pa sva imela na torti.

pikica

čebel'ca Jelka

Men je ta ideja z milom ful vsec.

lahko pa podariš vajino sliko iz poroke seveda z zahvalnim verzom- predlog iz revije moja poroka! poglej tudi na intenetno stran te revije, tudi tam dobiš nekaj idej!
problem tukaj je le ta, da mora slikar ko vaju slika takoj dati razviti slike , da jih vama da še isti dan oz. čez nekaj ur. to pa je seveda odvisno od fotografa.

Od fanta sestra je za njuno sestricno naredila obrocke za prticke z brsljanom, men so bli ful vsec. Pol je pa vsak dobil se en tak kartonast kufercek in notri pecivo ter sliko mladoporocencev.

Od naju je pa vsak svat dobil srcek pleten iz slame (znacilnost nasih krajev!), zraven sem naredila listke z verzom, imeni in datumom poroke in jih zvezala na srcek, poleg pa sem naredila se jedilni list, kar smo jedli tisti vecer, katerega sem vlozila v obrocke iz valovite lepenke.

Midva sva sicer delila konfete in pecivo (običajno na Primorskem). Sem pa bila na poroki kjer sta delila v lepe škatlice zapakirano pecivo, na neki drugi pa sta dala poročno fotografijo, na ovitku sta bili njuni imeni, kraj in datum poroke, ampak to pomeni, da se moraš iti že dopoldne slikat, da imaš za sigurno zvečer slike spedenane (obe poroki na Gorenjskem).

Midva sva dala figurico svetilnika,pa tudi poročila sva se na Primorskem.

Bajina poroka je bila v znamenju marjetic, zato sva svatom na koncu podarila vsakemu paru dva svečnika, ki sem ju sama odlila iz keramofix mase. Eden je bil v obliki marjetice, drugi pa je bil v obliki srčka, nanj sem pa s servietno tehniko nalepila marjetice in uporabila sem še medij za razpoke. Zraven ustretne dišeče svečke ter listke z najinima imenoma in datum ter kraj poroke.

marjetica

midva bova pa najverjetneje svatom poklonila poleg najine porocne slike in piskotov se drazgoske kruhke v obliki srcka z najinima zacetnicama in datumom. Sva iz Gorenjske.

New Report

Close