Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? kaj pa zdaj?

kaj pa zdaj?

Pozdravljeni!Imam nekaj vprašanj glede raka na debelem črevesu.Mami so ugotovili to bolezen pred tremi tedni.V Ljubljano na OI gre na MG male medenice,da ugotovjo kako in kaj.Naročena ima obsevanja,nato operacijo.Tumor je 6cm nad zadnjično odprtino ,pravzaprav od tam pa naprej je vse gnojno in z izrastki.Narejen ji je bil odščip,ki je diagnozo potrdil.Je zelo slabokrvna je Ferrum lek tablete 2 na dan.Po treh tednih hospitalizacije je včeraj prišla domov,pravzaprav v mojo oskrbo.Rada bi vedela kakšno hrano priporočate,da jo uživa,ker nima nobenega apetita.Venem letu je shujšala okoli 20 kg.Moram povedati,da kljub diagnozi ostaja neverjetno pozitivna in da je želja po življenju neomajna.Mogoče še bolj,kot prej,ko je bila zdrava in to se mi zdi zelo pomembno.Skupaj bomo to zmogli,to verjamemo in upamo.Zanima me ,kako naprej,kako bo potekalo zdravljenje ,kaj lahko pričakujemo.Hvala

Dasy pozdravljena!

Kako bo potekalo zdravljenje po opravljenem diagnosticiranju so vam že opisali. Najprej je predvideno obsevanje, da se zmanjša tumor, temu bo sledila operacija. Po operaciji boste ponovno dobili vsa navodila o nadaljevanju zdravljenja, če bo to še potrebno.
Pri prehrani pa, če mama nima teka, ji poizkušajte pripravljati hrano, ki si jo bo zaželela, pa čeprav bo morda cel teden ista. Ker je izgubila veliko kilogramov, bi bilo nujno, da dobi še dopolnilno prehrano v obliki prehranskih dodatkov, da se okrepi še pred operacijo. Kateri dodatki, bi bili v tem trenutku najbolj primerni vam bodo svetovali na onkološkem inštitutu v službi za prehrano bolnikov, ki jo vodi dr. Kozjekova oziroma boste lahko dobili nasvet tudi od dietetičark. Nekje najbolj priporočljiv je Prosure, ki ga lahko kupite v vsaki lekarni. Lahko vam povem, da je kar precej pacientov občutljivih na okus Prosura, vendar se da vanilijevega izboljšati z dodatki kakšnega sadja. Meni osebno najbolj ustreza pomarančni.

Lep pozdrav Lidija

New Report

Close