Kaj pa ko hočejo stari starši gor spravljat svoje vnuke?
Starši vzgajamo,stari starši razvajajo. Živimo sami,stran od enih in drugih cca 20 min in priznam da se lepo razumemo.Čisto drugače bi bilo,če bi živeli,ali pri enih ali pri drugih.
Babic in dedkov ne izkoriščam(saj mislim da ne),oz. razen toliko,kolikor sami hočejo.
Ravno tako razumem avtorico te teme.Dve ure na dan so njeni otroci pri babici,na željo babice,ne nje.Če jo nisem prav brala,me popravite.
kobom,
zelo lepo ste to opisali.
Ja res je, ne moreš se vedno vse lepo pomenit s starimi starši, ki hočejo na vsak način vzgajat svoje vnuke.
Tudi pri nas je tako. No ja babi si je prišla gor da imava z možem prav, dedi on pa ne, aaa, on vse ve, nimava prav, sva nesposobna,samo on zna z vnuki…itn. Mu gre zelo na otročje.
Se mi ne da opisovat njegovih otročjih izpadov, dejstvo pa je da zelo vpliva na otroke, v slabem smislu, pa ne mormo nič, je trmast kot bik.
Nik@@ ,
ja hvala bogu da ste se odselili stran, vsaj po datumu sodeč…ste obrnili nov list…
Ko bo ta snaha šla v službo, bosta babica in dedi šla po otroka v vrtec že ob 13:00 ali 14:00 in ga predala sitega in zadovoljnega snahi, ko bo le-ta prišla iz šihta, pa še kuhat ji ne bo treba.
Tako bosta dedi in babi srečna, ker bosta imela otrokeca, mama bo srečna, ker bo imela celo popoldan za sitega in zadovoljnega otroka s katerim bo lahko šla direkt v park ali šoping pa še otrok bo srečen, ker ne bo rabil bit 10ur v vrtcu in ker bo preživel dosti časa s starimi starši in max časa s svojimi starši.
Ne vem kje šteka – eni si pač radi komplicirate življenje.
Tale servis.
Če slučajno nisi slepa, boš ob pogledu okoli sebe videla, da nas večina nima takega servisa. Niti od daleč.[/quote]
Boš rekla, da avtoričina tast in tašča hodita vsak dan 50km sem tja, zato da imata vsako popoldan otrokeca 2 uri prek? Po moje kar lepo živijo skupaj in po moje bo točno tako zgledalo naslednje leto, kot sem napisala – razen če sta tašča in tast še v službi – tedaj pa jih čaka borba za tiste dve ure popoldan in vikende, ko se bodo vsi grebli za otroka – v tem primeru pa ne bi rada bila na mestu avtorice, ker bo treba konkretno vdarit po mizi 😉
seveda če si očitno pod taščino streho je vse lepo in prav … po vsej verjetnosti brezplačno
če ti hoče mal pomagat pri vzgoji hčerke je vse narobe…
Mladi bi očitno radi imeli samo koristi od dedkov in babic … ko bi se pa oni radi malo pocrkljali z svojimi vnuki je pa vik in krik… Ko je treba kdaj pa kdaj po otroka v vrtec a je takrat tašča dobra al če slučajno nima časa si ti morda užaljena.
ne vem no sicer pa sedaj ko si na SVOJEM pri tem sta ti verjetno pomagala tudi zlovešča tast in tašča SI mogoče izkusila kaj pomeni biti non stop sam z otrokom… ker ti tudi za tisti eno do dve uri nihče ne priskoči na pomoč…
Ne sam res.
Dedek ne more in si noče priti na jasno, da sem jaz postala mamica.
On misli, da je to njegov otrok.
Vam povem, ko tamali zagleda dedka začne takoj trmarit.
Pol urce pred kosilo mu je sposoben dat bonbone, kekse, bobi palčke in ni da ni…še posebej takrat, ko ga lepo prosim, da naj mu ne deva prigrizkov, ker bo kosilo.
In to samo zato, ker jaz nisem bila tako vzgojena. Baje, da ko sem bila lačna sem pač jedla in nisem čakala na kosilo.
Še ima katera tako posesivnega, trmastega in v svoj prav zaverovanega dedka pod isto streho?
Sej ne rečem, ko gre k njemu na obisk ni panike, naj počneta kar ju je volja, samo ko je pa v moji oskrbi se pa naj ne vtikuje.
Preveč dolgo se že to vleče. Tudi zaradi tega sem ga dala v vrtec s tremi leti. Če bi bilo doma kot je treba, bi ga dala šele zadnje leto. Tako je pač večkrat bil bolan, kot je bilo potrebno.
Ne bom napisala da je vsega kriv dedek, ampak če bi si dal dopovedat, da je on svoje delo že zaključil, bi tudi moj otrok manj trpel in posledično tudi jaz in moj mož.
Tako pa je trmast, da je joj.
Ne da se mi več.
Izgleda, da ste vi ena izmed tistih ki se vsiljuje..! Vase komentarje komaj berem, kaj sele da bi vas prenasala v zivljenju..! Dejstvo je, da obstaja ogromno posesivnih babic ki kvari nam mamicam (kljub lepim prosnjam naj se umaknejo v svoje zivljenje in dostojno uzivajo v penziji) prve nepozabne dni in kasnej mesece… in zaradi take osebe egoisticne ki misli samo na svojo rit s pretvezo pomagat ti je bilo unicenih veliko zvez in tudi prvih skupnih dni katere morajo biti delezne samo 3 osebe!!! Ponavljam 3 osebe (mami, ati, dojencek) to je dejstvo.. ve pa zacnite kvackat, najdite si novega partnerja ali kaksen nov hobi.. moja zlata mami, ki je dalec stran od moje tasce mi je rekla: “pticka spravis gor.. ko je dovolj star pa mu pomagas iz gnezda, da poleti”..
pustite mladim da poletijo in zacnite zivet svoje zivljenje..!