Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Kaj pa alergija na konzervanse?

Kaj pa alergija na konzervanse?

Doma imam 3 leta starega fantka, ki so mu šele pri 2,5 letih ugotovili alergijo na jajca. Otrok nikoli ni kazal kakšne reakcije na koži. Danes vem, da je bila driska oz. redek drekc, ki ga je imel od samega začetka ter pogosta bruhanja kazalec alergije, na kar sem opozarjala pa mi je bilo rečeno, da je bruhanje posledica hipotoničnosti od rojstva (danes je z bruhanjem bolje- zakaj ne vem: mogoče zaradi ugot. alergije ali pa zaradi tega, ker je malce ‘prerasel’ hipotonijo), za redek drekc so mi pa dejali, da pač ima tako prebavo in ker je otrok res s težo normalno napredoval, temu res niso/nismo posvečali pozornosti). Pri 2 letih je začel hodit v vrtec in je verjetno zato, ker je bil pod stresom (pol leta mi je vsak dan jokal do onemoglosti zjutraj preden sem ga oddala) reagiral tudi z dihali (en teden v vrtcu, 2 tedna doma); imel je pogoste laringitise, začetek bronhitisa. začel je jemati singulair, ki ga še danes odlično prenaša (v dihalni stiski mu pomaga že drugi dan- če ga imam na zalogi, kar sama ‘odredim’ in mu ga dam- seveda obiščem zdravnika). Bali smo se, da se ni bronhitis že razvil v astmo (kar še danes ne vem, čakamo da bomo lahko opravili NO test- otrok ne sodeluje). Vmes smo šli še na testiranje za alergijo, ker lahko kaže otrok alergijo na kakšno stvar pač tudi z dihali (tega takrat nisem vedela) in moj otrok na alergijo reagira z dihali. Pozitivna je bila samo alergija na jajca: izločili smo vse kar vsebuje jajca in jajčni lecitin (meni ni bilo težko in hitro sem osvojila znanje’, res pa je da zelo veliko oz. skoraj vse pripravim doma in končnih izdelkov skoraj ne kupujem), tudi otrok sam je že od malega zavračal jajčne jedi- do danes še ni poizkusil jajca samega, ga ne mara. S temi ukrepi smo omejili njegove reakcije, vse skupaj nam je poboljšalo še vreme (prehod iz zimskega v pomladno). Sem pa opazila naslednje, kar verjetno drži in sicer: ko smo bili na morju, smo si ‘privoščili’ nekaj pregreškov- juho iz vrečke, pizzo, sladoled, bonboni. Po 3 dneh je imel otrok spet drisko. Danes vem, da so krivi konzervansi. To je pa zelo tezko izločiti iz prehrane oz. je samo 1 pot: nič kupljenega, vse narejeno, skuhano doma. Še dobro, da rada kuham.
Torej…vsem mamicam, ki ne veste, kaj bi še izločile iz prehrane: kaj pa konzervansi?

Adrenalina,
tudi mi imamo alergika na jajca, testi alergije na KM niso pokazali a ko smo kravje mleko zamenjali s kozjim, smo se znebili večnega kašlja, bronhitisov in laringitisa.Seveda konzervanski so nedokazljivi, ampak našemu fantu zelo škodujejo. Res je, nič pripravljene hrane, nobenih prigriskov,pazi se tudi kruha, ne vedno ampak mi ga zelo pogosto pečemo doma…danes po 4ih letih življenja brez dodatkov(se vsi prehranjujemo enako, razen jajca v čisti obliki si ostali lahko privoščimo), mi vsepripravljene jedi smrdijo.Sem si zaželela knorovo juhico in sem bla čisto boga, me je tako bolel želodec in počutila sem se napihnjeno…očitno se telo kar prečisti.

New Report

Close