Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Kaj namesto Zyrtec kapljic?

Kaj namesto Zyrtec kapljic?

Pozdravljene, prosim za nasvet. S sinom sva že več let na stalni terapiji z Zyrtec kapljicami, saj so le te “čiste” in ne vsebujejo nepotrebnih, škodljivih substanc, tako kot ostali sirupi in tablete. Žal bodo šle ven iz prodaje in morava poiskati nadomestilo. V tabletah je ali koruzni škrob, laktoza, glukoza, cel kup E-jev, kar pa midva nikakakor ne smeva.
Imate kakšen nasvet?

Hvala in lp.

Meni se zdijo Fenistil kapljice najbolj čiste, pri nas je bila tudi na Zyrtec reakcija. Probajta, meni so zakon.

tudi nam so fenistil gtt odgovarjale. to za zyrtec pa slišim prvič, kako to, ko pa je to relativno novo zdravilo na našem tržišču. ga bodo popolnoma umaknili ali gre na negativno listo? morda pa bodo uvedli kako generično zdravilo.

Zakaj bi naj umaknili iz prodaje?
Letos se ga še dobi… Nama pa Fenistil ni odgovarjal, pa bomo sedaj poskusili zrytec..

Nam so prejšnji teden prav tako predpisali Zyrtec. Ko sem šla v lekarno, je povedala, da ga ni za dobiti in mi namesto tega dala LETIZEN sirup. Rekla je, da ima iste lastnosti kot Zyrtec, le da tega proizvajajo v Krki.

Pri nas v lekarni so ga imeli, je pa res da ga v nekaterih nimajo. Sem pa v lekarni slišala, da ni to isto..

Kapljice so v tujini že odstranili iz prodaje (ker naj bi vsebovale preveč neke kancerogene substance – ampak prosim, ne me preklet, če sem narobe razumela tuj tisk), pri nas pa je na voljo peroralna raztopina, ki te substance nima (ali jo ima manj) in kot vem, naj ne bi šla iz prodaje.

Tudi mi smo namreč večkrat na Zyrtecu, ker Claritine sinu dostikrat ne paše. Mora pa jemat antihistaminik od marca čez celo poletje…

http://vancka.moj-album.com/

ČE hočeš, ti ga pošljem 1x.

Pa saj imajo Zyrtec…Kapljic sicer res ne, imajo pa sirup.

Kaj pa Flonidan, to so tudi kapljice, ne sirup.

New Report

Close